Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Upmost
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Upmost PDF Print E-mail

Bezetting

Linda Nijendorff
Chris Fronik
Frank van den Eeckhout
Roy van den Eeckhout
Ferry van den Eeckhout
Zang
gitaar
sologitaar/zang
basgitaar/zang
drums

Biografie

Zaanse rock- en beatformatie met de drie gebroeders Van den Eeckhout. Voortzetting van the SKY DEVILS met Chris Fronik (slaggitaar), Frank van den Eeckhout (sologitaar), Roy van den Eeckhout (basgitaar) en Ferry van den Eeckhout (drums). Zie ook foto linksonder.

De broers van den Eeckhout waren in de periode 1961-1963 al bekend als The Bright Stars samen met buurjongen Hennie Huisman en zangeres Greetje Sikkes. De drie broers gingen in 1963 samen met Fronik door als Sky Devils. Het viertal wijzigde de groepsnaam SKY DEVILS naar UPMOST in de zomer van 1966.

'Beatgroup' Upmost live in de Nieuwe Soci?teit Krommenie op 3 januari 1967. Foto links met Linda Neyendorff als zangeres. Onder foto's met de beatdansgroep 'a gogo' Z'66

Onder foto's live in Zaandam '67

Onder, twee foto's op de Zaanse Schans

Linda Nijendorff werd de vaste zangeres. De band treedt ook op met zogeheten 'beatdance a go-go' danseressen. Zie krantenartikel rechtsonder. De tienerdansgroep Z'66 bestond uit Hedy, Ren? en Linda Neyndorff, Elly Roukema, Anneke de Koning en Josefien Mauer.

Hedy: ,,Ik maakte deel uit van die groep. In die tijd had je veel dansgroepjes die met een band mee gingen om erbij te dansen. Gewoon een beatgroepje, gogo girls. Je zag het later vaak op tv bv bij Adje Visser. Ja en natuurlijk was het voor het mannelijke publiek een spannend gezicht die meiden met die strakke broeken en vooral truitjes. Heel veel "sjans" dus.''

De groep doet het uitstekend op (beat)concoursen. Op 16 september 1966 behaald Upmost de eerste plaats in de Lindenboomschool. In 1967 nogmaals tijdens een groot beatconcours in de Lindenboomschool. Na diverse voorronden wint de band de halve finale tegen Zaanse groepen als The Marileens (Equipe Z), Promotion en Cycle '66.

In de finale (met Salvo Titulo, Promotion en Equipe Z) wordt Upmost de grote winnaar en mag vervolgens auditie doen voor een proefplaatopname bij Phonogram. Uiteindelijk komt er geen platencontract. Upmost verkiest de amateurstatus en de groepsleden willen eerst de school afmaken. Door vaste verkering, huwelijken etc.. valt de groep uit elkaar.

Foto's onder genomen in de legendarische kleedkamer van De Lindenboomschool 1967.

De broers van den Eeckhout komen in 1996 weer bij elkaar voor gelegenheidsoptreden waarna een 'doorstart' volgt met twee cd's en een dvd in 2006!

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.