Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Heartbeat, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Heartbeat, The PDF Print E-mail
Zaanse pop/ rockformatie eind jaren zeventig/ begin jaren tachtig, gestart als punkgroep THE GODS in 1977. Voor die tijd waren diverse groepsleden actief in de popformatie BUZZ BENSON.

Vanaf medio 1978 als 'The Heatbeat'. Bezetting Jos Bart (zang), Juul Tuboly (gitaar/ synthesizer), Jos Out (gitaar), Gert van Houts (basgitaar) en Geert Wolvers (drums). De groep maakt in 1979 de single Cigarettes and booze voor Mink Records.

Begin jaren tachtig omschakeling naar rock-reggae, ondermeer naar voorbeeld van The Clash, met zanger/ saxofonist Gerard Slegers in de plaats van Jos Bart.

Een nieuwe demo welke op de radio wordt gedraaid wordt opgemerkt door via Johnny Hoes' Sky label in Limburg. In 1983 wordt met producer Hennie Vrienten de single Here they come opgenomen en uitgebracht. Op de b-kant staat een 'rootsy' instrumentale dubversie gemixed door Henny Vrienten

Foto onder: The Heartbeat in de studio met henny Vrienten aan de knoppenDaarna radio-optredens voor VARA's Popkrant en het toen zeer populaire NCRV's Los Vast op zaterdagmiddag met jan Rietman waarbij de groepsleden na het optreden belaagd werden door gillende meiden.


In de zomer van 1983 wordt de groep opgeheven. De doorbraak in het Nederlands clubcircuit bleef uit en het aantal optredens liep sterk terug.

Out, Wolvers, van Houts en Tuboly starten in 1983 met de show/cover- en feestband CARAMBA om weer regelmatig te kunnen optreden. Eerst met zanger Jos Bart en vanaf 1989 met Rob Stam. Ook Tuboly verlaat in 1989 de band wegens drukke studiowerkzaamheden in zijn eigen Studio 1 in Krommenie. Zijn vervanger wordt gitarist/ techneut en gitarenverzamelaar Paul van de Velde (o.a. ex-COMMUTERS en KEN I SEE).

Caramba richt zich op dansbaar soul (stax) en disco-repertoire. De band wordt aangevuld met een blazersectie (grotendeels afkomstig uit de voormalige AD Bigband) en incidenteel met percussie-instrumenten en achtergrondzangeressen.


Discografie

Cigarettes and booze

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1979
Don Quixote Records 80.002 Mink


A - Cigarettes and booze
B - Why don't you dance with me

Here they come

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1983
Sky 3832


A - Here they come
B - Here they come (dubversie)
 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.