Home arrow Zalen/ podia - archief arrow 1970 -1979 arrow Pen gebouw, het - Zaandam
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Pen gebouw, het - Zaandam PDF Print E-mail


Gekraakt pand aan de Zuiddijk in Zaandam waar in de periode midden eind 1975-begin 1976 een aantal Zaanse acts optreden.

Rechts op de foto een optreden van het duo 'Chorda' met Dirk van Braam (rechts op de foto) en Leen Schoen.


Op de foto hieronder een optreden van de formatie Wankh in januari 1976 met v.l.n.r. Alex Brusse, Ab de Jong, Fred Snel en Nol Sicking. Naast Alex staat kraker/toeschouwer John van Prooijen


In het PEN gebouw traden veel Zaanse bands/ artiesten op waaronder ook die op onderstaande foto. Een 'naamloze' band met vlnr Auke Hofstra, John van Prooijen, Paul Vreeken en Dirk Koomen.

Paul Vreeken: ,,Dat bandje heeft ongeveer een half jaar bestaan in de periode dat Progrock en Jazzrock erg in was. Gestructureerd muziek maken was in dat bandje uit den boze, het was alleen maar improvisatie en is dus ook nooit wat geworden. Dit was het enige optreden dat we hebben verzorgd. Mijn meest vervelende band ooit, was ook geen naam waard. Achteraf wel leuk dat ik er nog een foto van heb!''

Dirk Koomen speelde ook basgitaar in de band BACKYARD die onder meer optrad in het Kabelgat, de Kolk e.a. in de periode 1970-1972.

Begin 1976 maakt de politie een eind aan het initiatief en wordt het pand ontruimd.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.