Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow New Sounds, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
New Sounds, The PDF Print E-mail

Bezetting

Chiel Pos
Wim Wester
Hugo Pos
Co Pos
basgitaar/zang
gitaar
accordeon/ orgel
drums/ zang

Biografie

Zaanse formatie met de broers Co Pos (drums), Hugo Pos en Chiel Pos (gitaar, lapsteel, basgitaar, zang, tenorsaxofoon, fluit) en gitarist/ basgitarist Wim Wester. De groep kwam voort uit de 'kinderband The Humico's met dezelfde bezetting.

The Humico's was na vijf jaar uitgegroeid tot een ervaren beatband met een grote verscheidenheid aan instrumenten. Chiel Pos: ,,We zochten ook voortdurend naar nieuwe en aparte geluiden om onze eigen sound te bepalen. Desnoods maakten we de instrumenten zelf. Mijn steelgitaar-geluid (lapsteel) werd door een krant omschreven als een sitar. Behalve 'beat' brachten we ook veel andere muziekstijlen.'' Begeleider/ manager Hans Versnel adviseerde de groep om de groepsnaam om te dopen tot The New Sounds. dat gebeurde in november 1965.
Foto rechtsboven: The New Sounds getekend door Moeder Pos. Linksboven: in The New Sounds Klub.

Tevens start de band een maandelijkse 'clubavond' in een eigen ruimte in Ons Huis in Koog aan de Zaan. In een bijgebouw wordt de 'New Sounds Klup' ingericht. De band treedt dan maandelijks op in een dubbelconcert samen met een bevriende Zaanse band.


Een van de eerste 'gastbands' is de band The Trumps (ex- Baby Rockers). In hun eigen ruimte kan The New Sounds behalve dans- en beatmuziek ook aan de slag met 'nieuwe muziek' en experimenten. Iedere maand wordt er een dubbelconcert georganiseerd. Ook treden Co en Chiel op als folk- en bluesduo Co?nchiel.

Foto's boven en onder tijdens de eerste Klubavond op 18 december 1965

Hieronder een aantal aankondigingen van Klubavonden met verschillende zaanse bands.

De formatie bleef daarnaast regelmatig optreden in de Zaanstreek waaronder in Christelijke Belangen aan de Botenmakerstraat (tegenover L'Ecole en het latere jongerencentrum Drieluik) in Zaandam. De band deed in maart 1966 mee aan het roemruchte Muziek Express Beatconcours in de Lindenboomschool in 1966 en won daar de derde prijs achter The Teckels en Shameless. Zie ook krantenknipsel rechtsonder.
In 1967 moet Co Pos in militaire dienst maar hij blijft wel actief in de band. Basgitarist Gerard Pos maakt in het najaar 1967 korte tijd deel uit van de band.
Moeder Pos maakt een nieuwe getekend groepsportret (zie afbeeldingen)
Chiel Pos speelt behalve in The New Sounds ook in allerlei gelegenheidsbandjes waaronder THE JESUS BLUES BAND. Ook is hij actief voor de Zaanse theatergroep Lady kant. In 1968 komt trompettist/ cellist Karl Kalf The new Sounds versterken. De groepnaam luidt dan NEW SOUND. Vanaf augustus 1969 maken Karl Kalf en Chiel Pos deel uit van de tweede bezetting van The Virginian Creeper die dan Chicago- en Blood, Sweat & Tears achtige muziek speelt en daarnaast eigen repertoire (progressieve popmuziek). New Sound houdt in 1969 op.Kaartje rechtsboven getekend door moeder Pos met v.l.n.r. Wim Wester, Co Pos, Chiel Pos, Hugo Pos en Karl Kalf. Foto rechts: v.l.n.r. Hugo, Karl en Chiel.

Zie ook COENCHIEL, JESUS BLUES BAND, VIRGINIAN CREEPER en THE HUMICO'S

Foto's boven en onder: Gelegenheids jazzband met Chiel Pos (contrabas) en Feestavond 'toneelstuk' ZLV / Lady Kant met musici Chiel Pos, Co Pos, Hugo Pos, Wim Wester, Karl Kalf - februari 1969

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.