Home arrow Zalen/ podia - archief arrow Bond, De (Volksbond, R.K. Verenigingsgebouw) - Zaandam
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Bond, De (Volksbond, R.K. Verenigingsgebouw) - Zaandam PDF Print E-mail
Katholieke Volksbond ofwel 'De Bond'. Legendarische zaal aan de Oostzijde in Zaandam. Veel lokale, Nederlandse en internationale bandoptredens, zoals in 1968 van The Pink Floyd.

Onder de noemer 'Whiskey a gogo' organiseert Jan List (samen met zijn broer en Henk Tentij) 'beatconcerten' in de jaren zestig. De 'Whiskey a gogo club' concerten van List worden vooral gehouden in 'De Bond' maar ook in andere zalen in de Zaanstreek.

Eind jaren zeventig werd het gebouw gesloopt. De foto is genomen vlak voor aanvang van de sloop.

Foto beneden: Optreden van The Rocking Idolaters in 1961
Foto beneden: Optreden van de Zaanse band Crepious Crowd in 1969 in 'De Bond'. Er werd gespeeld over de installatie van The Berry Bush Set die op haar beurt het voorprogramma verzorgde van Pink Floyd in Zaandam (zie onder)Tijdens de tour van Pink Floyd door Nederland stond in alle persberichten dat zanger-gitarist-componist Syd Barrett nog deel uitmaakte van Pink Floyd. Hij was echter al in januari 1968 vervangen door zanger-gitarist David Gilmour. In de maanden december '67 - januari '68 werden nog enkele optredens in een vijfkoppige bezetting (Barrett en Gilmour samen) gedaan maar Syd was niet te handhaven in de groep na een 'bad tríp'.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.