Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Rocking Idolaters, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Rocking Idolaters, The PDF Print E-mail

Bezetting 1961

Cees Timmerman
Henk van de Wissel
Im Ijpma
Grard Ijff
zang/gitaar
(bas)gitaar
gitaar
drums


Biografie

Opgericht in december 1960 door Grard Ijff, Im Ijpma en Henk van de Wissel als 'The Tennessee Rockers'. Het drietal kent elkaar van de muziekschool Rien Waerts. Henk van de Wissel weet in 1961 met geluk aan de eerste elektrische gitaar te komen. Als versterker dient een oude radio. Met hulp van muziekschool Rien Waerts wordt het instrumentarium erder uitgebreid. In augustus 1961 definitieve naam The Rocking Idolaters. Sologitarist Cees Timmerman wordt erbij gevraagd tijdens een (culturele) markt op de Burcht in Zaandam met demonstraties van apparatuur. De groep repeteert in de kelder van de kapperszaak van Grad Ijff aan de Zuiddijk in Zaandam.

Eerste optreden in oktober 1961 onder de naam The Rocking Idolators tijdens feestavond in De Volksbond (Zaandam). Zie foto's linksboven. Vlak daarna optreden in Ons Huis (foto rechtsboven) in Zaandam.

Repertoire vooral instrumentale nummers met af en toe zang door Cees Timmerman. De band speelt ook op dansscholen (Diederich Hoorn) en in Huize Negrijn (Zaandam). Daarna optredens door heel Noord-Holland. Gitarist Rob ...(?), maakt korte tijd deel uit van de groep.
















Gitarist Jan Krook wordt daarop de vaste gitarist. Repertoire van onder andere The Shadows, Cliff Richard, Beatles en Rolling Stones.

De groep treedt door heel Noord-Holland op en heeft zelfs last van hordes 'gillende meiden'. De Idolaters gaan samen met The Baby Rockers naar Brussel voor een optreden op zondag 3 februari 1963 in het Cinema Royal Palast op uitnodiging. Van jeugdsocieteitem tot bordelen. Overal boekt de groep succes. Als zanger/gitarist Cees Timmerman onder dienst moet neemt de band zanger Joop Geense erbij. (zie foto's hieronder). Tevens profileert Ijpma zich als zanger van de band. In deze samenstelling worden nog enkele optredens gedaan in het seizoen 1965-1966.
















Door dienstplicht in 1966 van enkele groepsleden valt het doek voorlopig..

In 1976 volgt voortzetting in oorspronkelijke viermansbezetting met onder andere succesvolle optredens in De Bond, Club Dam 8 en poppodium het Drieluik in Zaandam. In 1981 brengt de groep in eigen beheer de single 'Geronimo' uit via T.R.I. records. Halverwege de jaren tachtig valt wederom het doek.

In 2003 treedt de band weer op tijdens de bruiloft van de dochter van Henk van de Wissel. De groep maakt een derde start en is nu nog steeds actief!


Discografie

Geronimo

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1981
T.R.I. Records VR-10668 NL


A - Geronimo
B - Theme for young lovers











 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.