Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Buzz Benson
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Buzz Benson PDF Print E-mail
Schoolband op Michael College, begin jaren zeventig. Tijdelijk ook Cancer geheten. Country-rock repertoire. Groepsleden o.a. drummer Geert Wolvers, (bas)gitarist Juul Tuboly, wisselend de gitaristen Max van Os en Joost Piscaer en zanger Jos Bart. Bart, Tuboly en Wolvers duiken later op in THE GODS en THE HEARTBEAT.

Vanaf ca 1972 een vaste bezetting met Juliusz Tuboly (basgitaar), Harald van der Lubbe (gitaar), Jos Bart (zang), Geert Wolvers (drums), Paul vd Velde (gitaar) en Ruud Jonkman (gitaar).

In 1976 treedt Gert van Houts (basgitaar) toe tot de groep en ook gitarist Jos Out. Tuboly gaat gitaarspelen. Eind 1976 volgt overschakeling op punkrockrepertoire onder de groepsnaam THE GODS.

Informatie van Paul van de Velde.

BUZZ BENSON (daarvoor CANCER)

ca 1971-1974

Stijl: Covers: country rock

Belangrijkste bezetting:

Juliusz Tuboly - gtr/ bs / vc
Harald van der Lubbe - ac gtr / vc
Jos Bart - ld vc
Geert Wolvers - dr
Paul vd Velde - gtr
Ruud Jonkman - bs / gtr

Optredens:
Vnl Zaanstreek Noord:

Michael College
17+ Wormer
Ons Huis Wormerveer
Busch en Dam
Drieluik
Krommenie (voorprogramma Livin’ Blues)
De Roemer Krommenie

Opmerkingen:
Deze band begon als een voortzetting van allerlei jams in de schoenmakerij van de vader van Juliusz. In eerste instantie waren Harald, Juliusz en Geert daaruit boven komen drijven. Ze begonnen als “Buzz Benson and his Country Elixer” regelmatig te oefenen. Hierbij schoof Jos Bart aan. Uitgebreid met Ruud en Paul ging er gerepeteerd worden in een kelder van het Postkantoor te Wormerveer.

Er onstond een repertoire van covers van The Eagles, early Neil Young, Doobie Brothers, CSN&Y , The Band, enz. Meerstemmige zang was essentieel voor deze muziek en daar werd dan ook flink op geoefend. Later verschoof de stijl meer naar de rock-kant en kregen de gitaren een zwaardere rol. Er werden nummers van de Allman Brothers, Steely Dan, Wishbone Ash en de meer rock-achtige dingen van Neil Young aan het repertoire toegevoegd..

Kortstondig speelde een zekere Jan Al nog mee op keyboards. Deze bezetting van Buzz Benson splitste uiteindelijk op: Harald vertrok naar Parijs, Ruud Jonkman en Paul van der Velde sloten aan bij Lightyear.

Ze werden vervangen door Gert van Houts en Jos Out.

Enkele titels:
- Don’t let it bring you down Neil Young
- The Weight The Band
- Heart of Gold Neil Young
- Long train running Doobie Brothers
- Tequilla sunrise Eagles
- Outlaw Man Eagles
- Boddisatva Steely Dan
- It’s not my cross to bear Allman Brothers

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.