Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Salvo (Titulo)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Salvo (Titulo) PDF Print E-mail

Bezetting 1966-1967

Nico Way
Bob Ketzer
Max Poll
Ger Zaagsma
Piet Visser
zang
gitaar
gitaar
basgitaar
drums


Biografie

Zaanse popformatie met ex-Shameless-zanger Nico Way die in oktober 1966 bij 'Salvo' gaat zingen. Wilco .....(?) is dan nog de slaggitarist. Hij wordt opgevolgt door gitarist Bob Ketzer (ex Blackbirds en Wild Cats). Ketzer: ,,Wij speelden geen eigen nummers. Je speelde de muziek die men wilde horen, vers van de plaat.'' Manager Joop Koekkoek regelt wekelijkse optredens in cafes, jeugdhuizen en soci?teiten in de Zaanstreek en West-Friesland.

'Salvo' doet in 1967 mee aan de Zaanse beatcompetitie in De Lindenboomschool in Koog aan de Zaan. De band haalt de finale en wordt tweede achter de formatie Upmost.

'Salvo' mag auditie doen voor een plaatopname bij Bovema Records. In oktober 1967 wordt organist Ron Plooyer aan de groep toegevoegd.

Eind december 1967 volgt naamsverandering van het 'erudiete' Salvo Titulo naar CHESTERCARD. Deze band is actief tot 1970 en maakt ook nog een (proef)plaatopname bij Artone records en is op de radio te horen. Ondanks de aankondigingen in verschillende persberichten komt het niet tot een single. Saxofonist Klaas Versteeg maakt in 1969 ook nog deel uit van Chestercard evenals Margriet Eshuijs.

Foto's onder: Optreden van 'Salvo' in Ons Huis in Wormerveer

Optreden in De Waakzaamheid in Koog aan de Zaan

Onderstaande foto's van de band 'Salvo" met een groep fans werden genomen voorjaar 1967 tijdens een optreden van de groep in Café De Bonte Os in Jisp (met dank aan Hein Bruijn)

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.