Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2022 arrow Shameless
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Shameless PDF Print E-mail

Bezetting

Nico Way
Bouk Veltman
Jan Stompé
Jan Visser
Jacob Stompé
zang
gitaar
gitaar
basgitaar
drums


Biografie

Voortzetting van Mister X and The Atomics. In januari 1966 wordt Lukken vervangen door basgitarist Jan Visser. Vlak daarna wordt de naam van de band tijdens de pauze van een optreden verandert in Shameless. De groep haalt de plaatselijke pers (De Zaanlander) nadat men de groepsnaam met kalk op het wegdek heeft geschreven: ,,Door het intensieve verkeer is de natte kalk geheel uitgelopen hetgeen een zonder meer vieze indruk maakt. De Rijkspolitie die de zaak nader onderzoekt is van mening dat men hier wel zeer schaamteloos te werk is geweest. Dat een 'beatgroepje' op een dergelijke wijze reclame maakt acht men verregaand."

Optreden in 1966 in 't Centrum in Oostzaan













Shameless live in actie in Oostzaan met basgitarist Jan Visser

Afbreken en daarna weer optreden in El Sombrero in Zaandam....

Jaap Stompé: ,,Per regio speelden we een ander repertoire. In de Zaanstreek waren ze dol op The Kinks maar in het oosten van het land moest je top-veertigwerk spelen en in Groningen hield het publiek meer van blues. '' Joop Koekkoek wordt de manager van de groep. De band laat 1.000 'opvallende' fotobriefkaarten maken waarop de gezichten van de groepsleden amper te zien zijn. ,,Slecht drukwerk'', luidt het commentaar van pers en publiek. De foto verschijnt wel in het blad 'Hitweek' van augustus 1966!

Shameless wordt nipt tweede achter The Teckels tijdens een 'beatconcours' in april 1966 in de Lindenboomschool en mag een (proef)plaatopname maken voor het label Delta-Negram. Er worden twee eigen nummers opgenomen, 'Marga' en 'Release me' welke echter nooit uitgebracht werden! Shameless is intussen een populaire live-band in heel Nederland.












Gitarist Bouk Veltman moet in juni 1966 in dienst. Zijn vervanger is slaggitarist Ruud Meijns die ook nummers als leadzanger gaat doen.
Op het moment dat de release van de single doorgezet moet worden ontstonden er muzikale meningsverschillen en kritiek op de podiumpresentatie van de groep. Nico Way vertrekt in de pauze van een optreden. Het overgebleven viertal ging op tournee en trad onder andere op in Duitsland in de Zentrallhallen als invaller van het verhinderde The Moan.



















Foto hierboven: v.l.n.r.: Jaap Stompé, Jan Visser, Ruud Meijns en Jan Stompé.

Nico Way wordt de nieuwe zanger bij SALVO TITULO, later CHESTERCARD. Sologitarist Jan Stomp? moet in militaire dienst. Meijns en Jaap Stompé zijn naast Shameless ook bezig om het 'oude' John Hatton & The Devotions nieuw leven in te blazen. De Zaanse Shameless-bezetting viel in september 1966 uit elkaar.

Met hulp van manager Joop Koekkoek wordt een tweede bezetting van de daarvoor landelijk succesvolle The Shameless geformeerd met de na drie maanden uit dienst teruggekeerde sologitarist Jan Stompé en vier Amsterdamse musici uit de beatband No-one No-men: Cees Visser (20), zang - Ed Lodewijk (17), slaggitaar - Jan Duin (19), basgitaar - en Fred Huissen (15), drums. De 'nieuwe' Shameless haalt al snel de pers met een foto in onderbroeken op het Stadhuis in Zaandam. Zie foto onder). Begin 1967 volgden de eerste optredens.



















Stompé: ,,We traden ook in Duitsland op. 'Die schamlosen sind die kapelle der Amsterdamer provos' stond er in de Duitse kranten. Wisten zij veel! Bij wijze van 'happening' lieten we ons in onze onderbroeken fotograferen fotograferen op de trap van het Zaanse stadhuis.''

De Zaanstreek is in rep en roer door 'schaamteloos schrijven en plakken op perronbanken'. De Duitse media schrijven over 'die Amsterdamse provo-band'. Na een duo optreden met Cuby & The Blizzards in 1967 in De Lindenboomschool valt het doek.

Shameless was ook vaste gast op Pinksterdrie in 'De Bonte Os' of 'De lepelaar' in JISP (zie ook onder zalen 1958-1970). Deze bestaan nu nog steeds!

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.