Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Schoen, Leen (Memmo)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Schoen, Leen (Memmo) PDF Print E-mail
Schoen, Leen (Memmo)



Foto: Leen Schoen
(live Drieluyck 01-12-1973)


Biografie

Zaanse singer/songwriter die in de jaren zeventig veel optreedt in en buiten de Zaanstreek en in Frankrijk. In de jaren zestig maakte hij deel uit van de 'tienerformatie' The Marileens (1963-1965). Vanaf 1966 met Margriet Eshuijs, drummer Nico Fontijn en basgitarist Arthur Doets in de band Equipe Z.

Leen Schoen is in 1970 voor korte tijd naar Frankrijk vertrokken en heeft wat geld verdiend met gitaar spelen op straat. Toen hij na de zomer terugkwam is hij doorgegaan als soloartiest (soms noemde hij zich Memmo), meestal gewoon Leen Schoen. Hij trad zeer regelmatig op in 't Kabelgat, Drieluyck, Provadya?, en Provadya's in de omgeving van de Zaanstreek. Meestal speelde hij covers (John the Revelator, It's A Beautiful Day Today (Moby Grape), Last Trip To Tulsa (Neil Young) en wat eigen werk.

Met Dirk van Braam (zie ook Hans Dekker & Dirk van Braam, Felix Cat Mauw Wauw Group, Arno & the Blo Blo, Van Braamstones) vormde hij in de loop van de zeventiger jaren een vast duo dat eigen werk speelde in jongerensocieteiten zoals 't Drieluyck.

In de jaren 80 traden ze enkele malen traden ze op met een band, de Rock Bears (Leen en Dirk gitaar, Gerrit de Vries (voorheen Felix Cat Mauw Wauw Group, later Van Braamstones en nu Zänph) Koen Wijngaard (voorheen Banaal Kabaal, Felix Cat Mauw Wauw Group, nu Shady Pines).

Leen was getrouwd met een Francaise (Arlette Galazagouri, enige tijd zangeres in de Felix Cat Mauw Wauw Group), en is daarvan reeds lang gescheiden maar woont wel in Frankrijk waar hij nog wel eens bij gelegenheden optreedt met enkele Franse vrienden.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.