Bezetting
Sijtze Roedema (zang)
Klaas Schuitemaker (zang/gitaar)
|
|
Biografie
Jong country duo uit Krommenie. Onstaan rond 1957. Zie foto hiernaast. Het duo bracht Nederlandstalige (country)liedjes welke door vader Roedema (zelf artiest onder het pseudonym Amedeor) aan de hand van buitenlandse songs gemaakt werden. Klaas en Sijtze hebben kortdurend opgetreden.
Roedema sloot zich in september 1959 aan bij het Zaanse combo THE TEENAGERS waarvan in het begin ook Dicky Buijsman (drums) deel uitmaakte. The Teenagers traden onder andere op in de finale van D'Oprechte Amateur in 1960. Door onenigheid viel dit groepje uit elkaar.
Roedema ging daarna weer verder onder de oude naam The Singing Dutch Boys, nu als trio samen met zanger/ gitarist Piet de Wit uit Wormer en met gitarist/zanger Dick Buijsman (later The Twinklng Stars, Dizzy man's Band en Lucifer). Het trio (zie foto linksonder) trad op in de periode 1960-1961 en wist dan op te vallen tijdens regionale talentenjachten en tijdens optredens op feesten. Het trio bracht Nederlandstalige liedjes als 'Grootvaders klok en nummers met eigen teksten (met bestaande of eigen muziek) zoals 'Mijn eerste meisje, 'Afscheid, Oe La La en 'het zwerverslied. Foto linksonder: The Singing Dutch Boys in Edam met v.l.n.r. Piet de Wit, Dick Buijsman en Sijtze Roedema.
Als Piet de Wit in 1961 besluit om als soloartiest verder te gaan, gaat The Singing Dutch Boys weer verder als duo. Het tweetal deelt onder andere het podium met The Blue Diamonds. Het duo is in 1962 present op de grote Marathon 'bootfoto' met 264 Noord-Hollandse muzikanten in het blad 'Romance' (zie elders op de site bij 'zalen/podia').
The Singing Dutch Boys winnen vele talentenjachten en zijn populair bij het publiek. In 1964 gaat het duo uit elkaar. Dick Buijsman wordt begin 1965 slaggitarist bij The Twinkling Stars waar hij de plaats inneemt van Ina Oosthuizen die dan vaste verkering heeft met Sijtze Roedema.
Zanger/ gitarist Piet de Wit (niet te verwarren met neef Piet de Wit, de bekende wielrenner) wint als soloartiest vele concoursen, treedt veelvuldig op tijdens personeelsfeesten en hij mag in 1964 auditie doen bij een platenmaatschappij. Hij zet het contract niet door wegens vele verplichtingen en inperking van de artiestieke vrijheid. Zie ook artikel over Piet de Wit linksonder
Een foto plus oproep in het NHD van 21-7-2006 leverde een aantal reacties op. Zie ook onderstaand artikel van journalist Albert Meester.
|