Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Baton Rouge
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Baton Rouge PDF Print E-mail
Baton Rouge in 1992.

Zaanse bluesrockformatie welke opgericht werd omstreeks 1985 met Emiel Lemoine (gitaar), Marc Keijzer (gitaar), Frank van Pardo (mondharmonica/ zang), Edwin Al (basgitaar) en ??? (drums). Later (1990?) met Marco Kalman (zang), Edwin Al (gitaar), Hans Grimmelikhuisen (basgitaar) en Udo Emmink (drums).

Hans Grimmelikhuisen (na publicatie van bovenstaand artikeltje): ,,Het verhaaltje van Udo Emmink klopt niet helemaal. De band met o.a. Wessel Klingers heette FIT en heeft als band nooit echt bestaan.

Daarna heeft er nog een bandje bestaan dat Hubbub & Dickie heette, met Marc Keijzer, Edwin Al en Dick de Zwaan, en in die tijd is er voor het eerst gepraat over een band die alle stijlen moest samenbrengen. Toen heb ik inderdaad de naam ‘Baton Rouge geopperd. Maar de oprichter van Baton Rouge ben ik niet.

Dat is in werkelijkheid in de Poelenburcht gebeurd, waar er al aan gewerkt werd voor dat ik er bij kwam. Udo is er later bij gekomen.''

Udo Emmink: ,,De informatie over de oprichting van de band heb opgevraagd op verzoek van Albert Meester. Ik kon het zelf niet weten omdat ik niet bij de oprichting betrokken was. De informatie die mij werd verstrekt bleek onjuist te zijn en is zo gepubliceerd. Dat is jammer.'' 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.