Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1990 -1999 arrow Exises
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Exises PDF Print E-mail

Bezetting 1982

Frank Leurs
Michel ten Siethoff
Adri Sleyster
Berend Houter
zang/toetsen
sologitaar
basgitaar/zang
drums

Biografie


Zaans-Purmerendse hardrockformatie. Wordt begin jaren tachtig opgericht als driemansband (zie 'drieluyck' bio hiernaast) welke nog een zanger zoekt. Dat wordt Frank Leurs.

De groep doet onder andere het voorprogramma van de bekende Nederlandse hardrockband Teaser (later Vandenberg). Basgitarist Peter Buijs wordt in 1982 vervangen door Adrie Sleyster

Exises brengt als eerste Nederlandse band in 1986 een album uit op CD-formaat. De plaat verschijnt ook op vinyl via Boudisque Records (Megaton) en laat typische jaren-tachtig hardrock horen.

Het album gooit hoge ogen bij de 'hardrockpers'. De plaat wordt ook in de USA uitgebracht via Medusa Records. Het feit dat de Zaanse groep als eerste Nederlandse band een plaat op CD uitbrengt is 'historisch'.

Bezetting 1996

Co Timmer
Michel Siethoff
Rene Schaap
Adri Sleyster
Berend Houter
zang/toetsen
sologitaar
keyboards
basgitaar/zang
drums


Het tweede album 'Reternity' verschijnt acht jaar later in 1996, ditmaal met zanger Co Timmer (ex-Thrillion, Edgar Allan band) die 'buurjongen' Frank Leurs heeft opgevolgd. Tevens is toetsenist Rene Schaap aan de band toegevoegd. De plaat is geheel opgenomen in de eigen studio van Siethoff en de band.

De CD wordt gepresenteerd in Het Drieluik in Zaandam. Opnieuw gooit de groep hoge ogen. het album wordt behalve in een groot aantal Europese landen in 1997 ook in Japan uitgebracht.

Tot een echte internationale doorbraak komt het niet. Het album levert Exises wel een aantal 'grote' optredens op. Na korte tijd staat de band weer op een laag pitje.....

Discografie

Exises

Type
Jaar van uitgave
Label
LP/CD
1986
Megaton 0016 NL/ Medusa USA


Reternity

Type
Jaar van uitgave
Label
CD
1996
Cymbaline Records NLReternity

Type
Jaar van uitgave
Label
CD
1997
Brunette ALCB 3168 Japan 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.