Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Hans en Dirk, Duo
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Hans en Dirk, Duo PDF Print E-mailFoto (Peter Wolters): links Dirk en rechts Hans in de theaterzaal van 't 'oude' Drieluyck

Gitarist/ zanger Hans Dekker en sologitarist Dirk van Braam vormden samen vanaf 1967 een folkduo.
Zij speelden ook korte tijd in de band GROOVY samen met basgitarist Ton Ruys en drummer Hans van der Toren. (zie foto's links en rechts). Deze groep bleef beperkt tot de oefenruimte.

Hans en Dirk gingen als duo akoestisch spelen en optreden. Het repertoire bestond voornamelijk uit Dylan songs waarvan ze er 41 op de lijst hadden staan. Het duo speelde voornamelijk in het clubcircuit. Het 'oude' Drieluyck, De Schakel, Het Kabelgat, De Trechter, De Brug, alle Zaanse jongerencentra werden aangedaan.
Hiernaast waren ze, zeker met Koninginnedag, in de Kalverstraat in Amsterdam te vinden. Op de bijgevoegde foto (links Dirk en rechts Hans) van Peter Wolters, zie je het duo in de theaterzaal van het oude Drieluik waar Paul Stolk de scepter zwaaide. Het duo heeft tot 1970 bestaan. Ze spelen nu bij speciale gelegenheden nog wel eens samen.
Hans Dekker vertrok naar folkband DE BARDS en in 1975 naar het Noorden van het land.
Zie www.netnoord.nl/vankrimpen: JAWBONE, T-BONE MI-STAKE, ROOTS'66 ( website ROOTS '66 )
Dirk van Braam speelde samen met Leen Schoen (ex MARILEENS) en trad later toe tot de Felix Cat Mauw Wauw Groep. Momenteel vormt Dirk met een aantal Zaanse muzikanten de VAN BRAAM STONESBAND.
Foto's boven: Links Hans Dekker (tweede van links) anno 2006 in zijn huidige band Roots'66. Rechterfoto de Felix Cat Mauw Wauw Group 1978 met tweede van rechts Dirk van Braam.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.