Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Streamliners, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Streamliners, The PDF Print E-mail

Bezetting 1962

Ferry Bruin
Ruud Bakker
Piet Evers
Ab Baas
gitaar/zang
gitaar/zang
basgitaar
drums

Biografie

Zaanse groep, begin jaren zestig, afkomstig uit THE ROCKETS waarin ook gitarist Cees Siekerman. Nadat Cees Siekerman uit de groep was gestapt gingen Ab Baas, Ferry Bruin en Piet Evers verder met zanger/ gitarist Ruud Bakker. De groepsnaam werd toen THE STREAMLINERS. Evers: ,,The Steamliners traden op in de Roemer in Krommenie, D.Dekker Krommenie en op diverse feestjes.'' De band is in 1962 te zien op de poster in het teenagerblad Romance samen met 260 Noord-Hollandse musici (zie foto rechtsboven).

Ruud Bakker werd later vervangen door zanger/ gitarist Ton de Boer. De groep treedt dan weer onder de naam THE ROCKETS op eind 1962 in Ons Huis in Wormerveer, samen met Buddy and the The Wild Cats, in het kader van de landelijke actie 'Open het Dorp'.

Ferry de Bruin werd daarna vervangen door gitarist Tinus Kuway. In maart 1963 trad The Rockets op voor de katholieke 'Instuif' in het Verenigingsgebouw. Zie foto's onder.

Ab Baas, Ton de Boer, Piet Evers en Tinus Kuway startten even later THE VIBRATIONS, de voorloper van het latere THE TECKELS. Zanger bij The Vibrations werd Siem van Enkhuizen. Cees Siekerman vormde met zanger Rob Boot THE TRAVELLING SINGERS en zij doken later op in de beatbands THE DEALS BEAT en THE COOPERS. Ruud Bakker werd later 'profi' in Itali?. 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.