Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Plackband, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Plackband, The PDF Print E-mail

Bezetting 1979

Chris Grammer
Jan Schouten
Marcus Plooijer
Rob Hendriks
gitaar/zang
toetsen/zang
basgitaar
drums/zang

Biografie

Zaanse pop/rock ofwel post-punk 'splinter new-wave' band met uitsluitend eigen repertoire. In 1978 opgericht door zanger/ gitarist Chris Grammer, drummer/ gitarist Rob Hendriks. Vlak daarna uitgebreidt met organist Jan Schouten.

Zij waren eerder actief in de bands HIGHWAY/KRYPTON en COLUMBUS.

Basgitarist Rob Visser en (solo)gitaristen Michiel Wiering en Mischa Faverey maken korte tijd deel uit van de band.

In de zomer van 1978 wordt met Jan Admiraal (basgitaar) en ex-Krommeniėr Jos Houniet (sologitaar) de voorlopige definitieve formatie gevormd. De groep werkt een jaar aan het (eigen)repertoire wat dan ook 'staat als een huis.'

In deze bezetting doet The Plackband de eerste optredens in Amsterdam (Jeugdherberg Kloveniersburgwal, PA-school De Witte Lelie) De Poelenburcht (Zaandam)en AJV (Assendelft). Tevens werd een studio-opname gemaakt, in de 'Good-Buy Studio' in Amsterdam van het nummer Sunday news. In de zomer 1979 besluiten Admiraal en Houniet te stoppen.

Ex Highway/ Krypton gitarist Marcus Plooijer wordt dan in de zomer 'omgeschoold tot basgitarist. Het debuut is in september 1979 als voorprogramma van de Eindhovense new-wave groep Nasmaak (later Nasmak plus Intruments) in Het Drielucyk.

De Plackband treedt al snel veelvuldig op de regio en neemt een demo op in de Seagull Studio in Den Helder. Daarop volgt een uitnodiging voor een radio-optreden in Vara's Popkrant op Radio-3 begin 1980.

Als blijkt dat er nog een Haagse (jazzrock-Genesis)band bestaat als Plackband verandert de Zaanse groep haar naam in een tweede Vara uitzending in THE CLAPBAND - 'splinter new-wave'!

Na de radio uitzendingen treedt The Clapband op in het dan levendige clubcircuit door heel Nederland waaronder Paradiso.

(Advertentie in Muziekkrant Oor's bandjesrubriek hetgeen optredens opleverde in het Nederlands clubcircuit)


Discografie

The Plackband

Type
Jaar van uitgave
Label
cassette
1979
Seagull Sound 59 NL


Tracks: - SS-20, Sunday news, Friend of me, Videla, Life goes on

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.