Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Tonny en zijn Trio
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Tonny en zijn Trio PDF Print E-mail
Bezetting

Ton Gorthuis
Paula Kok
Tiny Zijlstra
Gré Smit
gitaar/zang
zang
zang
zang

Foto: v.l.n.r. Tiny Zijlstra, Paula Kok, Gré Smit en Ton Gorthuis.

Biografie

Zaans combo wat in de zomer van 1960 voortkwam uit de Zaanse groep THE TEENAGERS (zie ook daar) die uit 6 personen bestond. Ton Gorthuis en de drie meisjes, in de volksmond ook wel 'Tonny en zijn harem' genoemd bracht bekende Nederlandse en internationale liedjes zoals 'Side by side' alsmede eigen composities.

De vier werden 'gecoahed' door muziekleraar Nico de Goede. Paula Kok: ,, We kregen les van Nico de Goede. We waren toen zo'n 15 jaar oud. daardoor wonnen we in 'De Noord' altijd 1-e prijzen tijdens talentenjachten in de categorie tot 16 jaar.

Ook hadden we donateurs (familie en kennissen). Van dit geld huurden wij een busje om naar de optredens in De Noord te gaan. We hebben onder andere opgetreden met Martin Brosius en met Anneke Gronloh in de Veilinghal in Alkmaar.''

''Met Tonny en z'n Trio hebben we in het 'teenagerblad voor twintigers' Romance gestaan in 1962. Aan boord van de Marathon, een schip van de K.N.S.M. in de Amsterdamse haven. Aan boord waren vrijwel alle groepen en bandjes uit Noord-Holland uit die tijd vertegenwoordigd.'' (zie ook sectie 'zalen/podia')

Eind 1962 houdt het kwartet het voor gezien. Na publicatie van een oude foto in 1999 in het NHD komen de vier nog een paar keer bij elkaar om herinneringen op te halen. In het NHD verschijnt dan ook een artikel met een foto zoals het kwartet er in 1999 uitzag.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.