Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Virgin Sacrifice
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Virgin Sacrifice PDF Print E-mail

Bezetting

John Uhlenbeek
Johan van BossÚ
Marcel Goudriaan
Egmund Klei
Johan Janssen
Humphrey Klei
zang, percussie
zang, percussie
gitaar, zang
toetsen, gitaar, zang
basgitaar, zang
drums, zang

Foto: v.l.n.r. Johan Janssen, Marcel Goudriaan, Humphrey Klei (zittend met blokjes hemd), Johan van BossÚ (met baardje), Egmund Klei en John Uhlenbeek.

Biografie

Zaanse funk- en soulband welke in 1972 werd opgericht. De band repeteerde in de wijk Poelenburg in Zaandam (de Zaanse bands Fat Eddy Band en Dutch Rhythm Steel and Show Band repeteerden daar ook).

EÚn van de eerste optredens vindt plaats in wijkgebouw Bijkor in Poelenburg Zaandam. Joop Koekkoek is korte tijd manager van de band.

In 1975 verscheen de single 'Sally' op het EMI label. Marcel Goudriaan: ,,Wij waren in die tijd vooral bekend om onze soul en Zuidamerikaanse muziek.'' Egmund Klei: ,,Virgin Sacrifice was een 6-mansformatie. Een popgroep die eigenlijk alles speelde wat het publiek wilde horen. Het repertoire bestond toen uit popnummers van Creedence Clearwater Revival, Bob Marley, The Hollies, Steelers Wheel, enfin alles uit die tijd.

Johan en Egmund: ,,Ook het carnaval repertoire schuwden wij niet. We deden rustig de samba ballen van Andre van Duin en uit onze roots het Surinaams repertoire. Werkplek voor deze groep was Nederland en Duitsland. Een leuke tijd die we niet kunnen vergeten. In deze band speelden wij basgitaar (Johan) en gitaar en orgel en backing vocal (Egmund). We hebben zelfs een plaat gemaakt in die tijd waarvan de tekst en melodie door Egmund gemaakt is.

Humphrey Klei brengt later als solo-artiest nog een cd uit in eigen beheer. De gebroeders Klei en Goudriaan duiken in de jaren negentig op in de soulband The Part Time Band welke na drie jaar omgedoopt werd tot de professioneel opgezette formatie Soul Conference en zij zijn heden ten dage nog steeds actief als 'Soul Brothers', een spetterende soul act met de intensiteit van Sam & Dave en de Stax deep soul.

Een lid van de formatie Virgin Sacrifice, John Uhlenbeek (website) treed nog steeds op. De zanger heet nu John Smith. Hij is een solo soul/blues zanger.

Hiernaast staat een artikel uit het NHD van februari 2008, geschreven door journalist Albert Meester na plaatsing van een oproep met foto.Discografie

Sally

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1975
EMI 5C 06-25327


A - Sally
B - Pretty little voice


Greatest soul of live (Humprey Klei)

Type
Jaar van uitgave
Label
CD
?
eigen beheer 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.