Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Chipmunks, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Chipmunks, The PDF Print E-mail

Bezetting 1965

Rob Geest
Kees Smit
Tinus Schoen
Jan Janneman
gitaar/zang
sologitaar
basgitaar/zang
drums

Biografie

Zaanse 'show en gitaarband' welke voortkwam uit The Blue Atlantics (dezelfde bezetting). Deze laatste groep trad in 1963-1964 al veelvuldig op in de Zaanstreek en Noord-Holland. Begin 1965 wordt de groepsnaam verandert in THE CHIPMUNKS.

Zoals de meeste bands in de jaren zestig wordt er gerepeteerd in de huiskamer bij de ouders van één van de groepsleden. Zie foto hiernaast waar The Chipmunks oefenen bij Kees Smit thuis.

De band speelt onder andere op een 'beatparty' op 27 maart 1965 in zaal De Lindenboom(school) en daarnaast veelvuldig in de Zaanstreek. De gages worden omgezet in instrumenten en apparatuur. Door dienstplichtperikelen wordt er wat minder opgetreden in de weekeinden.

De groep brengt vooral coverrepertoire van in de tijd populaire groepen als The Beatles, The Kinks en The Rolling Stones. Ook de podiumkledij is geïnspireerd door The Beatles..

The Chipmunks speelt door heel Noord-Holland. Onder andere in het Statenhuis in Beverwijk (zie foto's) en in Egmond aan Zee. In de zomer van 1965 wordt de groepsnaam gewijzigd in WITHOUT A NAME. Door een onderarmfraktuur van Kees Smit gaat WITHOUT A NAME na een paar maanden vanaf januari 1966 optreden.


Via een oproep in het NHD kregen we informatie. Zie artikel in het NHD hieronder

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.