Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2022 arrow Out of Service
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Out of Service PDF Print E-mail

website Out Of Service

foto: live in 2B Zaandam 2004

Biografie Out of Service

Out of Service is opgericht in maart, 2004, door gitarist/zanger Nick Nasty. Na een aantal gesprekken met de bassist (Charly) over beider liefde voor harde, snelle muziek, besloten ze hier een band aan te wijden. Drummer en vriend van Nick, Jungle Boy genoemd (vanwege zijn drumstijl) werd geraadpleegt en een zogenoemd 'powertrio' was gevormd.

We maakten ons niet druk om een playlist en speelden in Kraakkafee 2B te Zaandam shows met 1 nummer en een Dick Dale cover. Wekelijks daar oefenend, het repertoire uitbreidend en de covers schrappend onstond alsnog een playlist waarvan Momma Said, What You Want, Return 2 Reality, Eventually, Puppet Play, Modern Deadman en Empty Wallet op de demo "Reclaim the Streets" verschenen. (deze is vast en zeker nog wel te verkrijgen, maar is nooit officieel uitgebracht.

Later kreeg de naam een dubbele betekenis, omdat niet alleen de punk opnieuw in het publiek gesmeten werd, ook Werkhuis en "thuis van de band" 2B moest sluiten (de plek die menig jongere van de straat hield in het weekend). De autoband die bij de demonstratie in de fik werd gestoken op de weg, is te zien op de titelloze EP, die in 2007 verscheen. Deze EP, opgenomen met gewonnen studiotijd van de 2de plaats bij N-H Glorie.

De EP heeft zeven nummers, waarvan drie van de demo (Modern Deadman, What You Want en Eventually) en vier nieuwe: Not Good, The Refugee, Me-lody en Know You Don't.

Ze speelden shows door het land, waaronder eentje in Alphen a/d Rijn. Hier keerde het publiek ons massaal de rug toe, begeleid door het geluid van Nederland's meest bekende kudde-dier: de koe. Al met al was hier voor onszelf duidelijk geworden dat de band speelt voor de lol en het feest van het maken van muziek. De drie kwartier durende set werd dan ook gewoon afgespeeld (bierbekers koppen!).

Na een stop vlak na het verschijnen van de EP wegens studie, werk, tijdgebrek en inspiratietekort, heeft de band stilgelegen en zijn ze alledrie hun eigen weg gegaan. JB studeert in Leeuwarden, Nick zit op de HBA te Utrecht, en Charly werkt fulltime na vroegtijdig schoolverlaten. Echter, nadat de storm was gaan liggen en de ruzies uitgepraat, werden de intsrumenten snel weer opgepakt om de band eind 2008 weer draaiende te hebben, voor een optreden op het Loods-festival te Zaandam.

Al snel kwam er een volledig nieuwe set list, en dus ook een nieuwe EP. Opgenomen op de SAE in Amsterdam, met 8 nieuwe nummers waaronder: Same old Song, Woke Up, Inleiding in de Chaos, IJzer, Waardeloos Vals en Achterbaks, No Direction, Mister X en Land van Verzinsels. De EP moet nog uitkomen maar dat zal niet lang meer duren en de band is nu volop aan het optreden en zijn gemotiveerder dan ooit.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.