Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Boot, Rob
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Boot, Rob PDF Print E-mail

Bezetting

Rob Boot - zang
Orkest o.l.v. Jack Bulterman


Biografie

Zanger Rob Boot uit Wormerveer probeert in 1962 samen met Hans Bouwens een zang/gitaarduo op te richten naar voorbeeld van The Everly Brothers. Met zanger/gitarist Cees Siekerman lukt dat als 'THE TRAVELLING SINGERS'. Het duo wint de plaatselijke voorronde de talentenjacht D'Oprechte Amateur waarna zij in de finale in Zuid-Laren nipt tweede wordt achter Saskia & Serge. Het duo is daarna in 1962 te horen op de nationale KRO-radio en zij mag in Hilversum een proefopname maken van twee eigen nummers. Er wordt dan (nog) geen single uitgebracht.

Boot krijgt een tijdje later een kans in Hilversum als zanger bij het orkest van arrangeur Jack Bulterman. Voor de Avro tv en de radio worden internationale hits bewerkt voor de Nederlandse platenmarkt. Rob Boot maakt als soloartiest twee singles voor Phonogram. De eerste single bevat twee (levens)liedjes in de stijl van Rein de Vries (Patsy), geschreven door jack Bulterman.

Ten tijde van de release van de eerste single in 1965 maakt Boot al deel uit van de Zaanse beatband The Deals Beat, de voorloper van The Coopers. De tweede single is een psychedelische bewerking van het klassieke nummer 'Dies Irae' dat eerder ook door het Belgische The Mecc Up Singers als 'protestsong' werd opgenomen. In 1966 start Boot met Siekerman de succesvolle beatband THE COOPERS, die twee singles maakt voor Philips Phonogram. Na het uiteenvallen van The Coopers is Boot korte tijd zanger bij de formatie NO NAME waarvan in 1969 nog een single wordt uitgebracht.
Discografie

Niemand wil Willy

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1965
Philips JF-327955 NL


A - Niemand wil Willy
B - De ster der liefde

Dies Irae

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1967
Philips JF-333626 NL


A - Dies Irae
B - The last word in lonesome is me

Dies Irae

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1967
Philips 333626-JF BelgiŽ


A - Dies Irae
B - The last word in lonesome is me
 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.