Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Vorago
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Vorago PDF Print E-mail

website Vorago

We zijn een vrijzinnige band, bestaande uit vijf muzikanten, en ambiŽren muziek te maken met een eigen gezicht zonder onszelf vast te leggen binnen een afgebakend kader. Flarden van alles dat ons bezighoudt laten zich gelden binnen de stukken die geschreven en gespeeld worden. De muziek is continu in beweging door de onvooropgezette aanpak van het componeren. Het resultaat is een resultaat van experimenteren, proberen, vallen en opstaan. Als het al een naam zou moeten hebben zou het (heel gemakkelijk) "progressieve, eclectische en melodische pop/rock", of iets in die trant zijn. Wat vaststaat is dat progressiviteit en melodie vooraanstaande elementen zijn in onze muziek.

Vorago vindt haar oorsprong in oktober 2000, als de band haar eerste oefensessies houdt, na elkaar gaandeweg gevonden te hebben. In het eerste jaar wordt er nog gespeeld met een scratcher, wijlen Thomas Palmen. Dat jaar werden we onder andere gefilmd voor een mini-documentaire door de NCRV. In 2002 begint het aantal optredens langzamerhand toe te nemen en begint de band, en elk individu op zich, zichzelf steeds meer te ontwikkelen. We spelen dan op de festivals Zuurstock en Artquake en op 23 november van dat jaar komt onze eerste, zelf geproduceerde, EP "Lightbulb Junkie" uit.

In 2003 wordt er regelmatig aan wedstrijden meegedaan. We winnen in de loop van dat jaar enkele prijzen zoals de Winston Popprijs en Pocketpop. Daarnaast wordt de finale van Noord-Hollands Glorie gehaald en de halve finales van de Amsterdamse Popprijs en de Battle of the Bands. Aan het eind van het jaar wordt er een live-cd opgenomen in de Groote Weiver in Krommenie.

2004 wordt het jaar van de opnames en het afscheid van Willeke Neels die 4 jaar lang onze pianiste was. Vanaf april duiken we de studio in en werken we aan ons eerst volwaardige album: You Shall Know Our Velocity. De opnames worden in het najaar gemastered en gemixed in The Green Motel recording studio in Utrecht en is eind januari 2005 uitgebracht in eigen beheer.Ondertussen hebben we ruim 80 maal het podium mogen beklimmen, onder andere in zalen zoals Paradiso, Melkweg, Kade, P60 en Patronaat.

Vorago bestaat uit: Mayanti Soegijarto (drums), Stephan Blazis (gitaar), Albert Binnekade (gitaar), Jesse Broekman (bas), Stan Vreeken (zang) .

Vorago is Latijn en staat voor 'eindeloze diepte' en 'allesverslindende buik'.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.