Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Jesus Blues Band
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Jesus Blues Band PDF Print E-mail

Bezetting

Chiel Pos
Leo van Biljouw
Wim Wester
Hugo Pos
Karl Kalf
Jan Visser
Rob Schipper
zang, tenorsaxofoon
gitaar, dwarsfluit
gitaar
orgel
trompet
basgitaar
drums


Biografie

De Jesus Blues Band (genoemd naar de haardracht van ??n van de groepsleden) was een gelegenheidsbandje met groepsleden uit de formaties BLUES INCORPORATION TONK en THE NEW SOUNDS. Aanleiding was een eenmalig optreden op een feestavond van het ZAANLANDS LYCEUM in De Waakzaamheid op 5 april 1968. In de aankondiging van 23 maart 1968 hiernaast in de krant wordt nog vermeld zaal De Lindenboomschool en een optreden van The Bintangs.

De avond werd georganiseerd door de Z.L.V. Door uitloop van het programma werd het optreden van 'Jesus' ingekort en dat van 'Tonk' en de afsluitende 'free-blues jam' afgebroken waarbij de muzikanten 'op straat werden gezet' omdat zij geen Lyceum scholieren waren en anders de zaal 'te vol' zou zijn geweest voor het optreden van Cuby & The Blizzards die als laatsten (bal-na) optraden. Het voorval leidde tot een aantal verontwaardige ingezonden brieven in de plaatselijke krant (zie onder).

De Jesus Blues Band en Bluesincorporation Tonk ging daarna gedeeltelijk over in THE VIRGINIAN CREEPER BLUESBAND, welke naam bedacht werd door basgitarist Martin Schoen.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.