Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1990 -1999 arrow Polk Salad
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Polk Salad PDF Print E-mail
Zaanse formatie. Popmarathon Drieluik.

Nico Roos: ,,Het was leuk om met Polk Salad, we waren toen allemaal nog heel erg jong van 17 tot 26 jaar oud, te leren spelen. Het startte op de Popmarathon met ook CCRIDER in het programma . Het bandje werd gaande weg steeds beter en behalve Peter maken de muzikanten onderling bij gelegenheid nog steeds muziek met elkaar.

De band heeft na de popmarathon ca 5 jaar bestaan en speelde stevige covers van Deep Purple , Golden Earing en ander stevig materiaal. In de band zaten op de foto van links naar rechts; Richard Bouwmeester nu actief in de zaanse folk band Chaos als zanger en gitarist, Peter Folkers de bassist waarvan de overige bandleden ook niet weten waar hij uithangt, Jolanda Hoogendoorn de drummer zoals al genoemd en ze is nu percussionist in Chaos, Niets Schutten zoals ook al genoemd en Rockzanger Nico Roos die na Polk Salad ca 3 jaar speelde in de Bluesrockband Restless Bird en daarna ca 12 jaar in de Zaanse cover band The Arch.''

The Arch is sinds een paar maanden gestopt en Nico nu bezig is met een nieuwe Zaanse Rockband op te zetten.

Richard Bouwmeester: ,,De jaartallen weet ik niet precies; volgens mij zijn we in 1989 begonnen, de foto zou inderdaad uit 1990 kunnen zijn; de band heeft denk ik zon 6 jaar bestaan. De optredens die we hebben gedaan zijn de popmarathon Drieluik, voorprogramma Tambourine en optredens in de regio als in de Amac, Zaandijker kerk, AJV Assendelft en Marktplein Wormerveer. De bezetting bleef vrij stabiel, we hebben alleen 3 drummers versleten.

Het reportoire bestond uit rocknummers van vooral Deep Purple, Golden Earring en The Doors. Eigen liedjes waren summier; maar 3 op de setlist. Naast Polk Salad speelde Niels in Hydrophobia waar ik ook ben toegetreden als bassist, hiervan maakte ook deel uit: Emil Lemoine (nu; Tomahawk) en Michel Wilms (nu; Zanph)

Michel maakte ook deel uit van Polk Salad de laatste 2 jaar. Ikzelf heb nog sologitaar gespeeld in de band Cargo, waar ik nu alleen invalbeurten voor doe. Sinds 2 jaar zit ik in de band Chaos als bassist/zanger en onlangs is Jolanda ook toegetreden als percussioniste in deze band. Peter Folkers is gestopt met muziek maken en woont nu in Amersfoort, hij heeft nog een tijdje in de punkband Koffie met Gebak gespeeld. Niels Schutten is nu bezig met de Pilgrims in de studio en Nico Roos was zanger van the Arch, maar die zijn onlangs gestopt. Onderling hebben we af en toe nog steeds contact en maken we soms nog muziek met elkaar als de gelegenheid er is.''

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.