Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1990 -1999 arrow Less is a Bore
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Less is a Bore PDF Print E-mail

Bezetting

Marcel Smet (zang)
Mike Bink (gitaren)
Hugo Zwolsman (basgitaar)
Tobias Stolk (drums)

Foto: v.l.n.r. Tobias Stolk, Hugo Zwolsman, Marcel Smet, Mike Bink

Biografie

Alternatieve rockformatie begin jaren negentig met onder andere vrijwilligers van poppodium Het Drieluik. Invloeden van vroege Red Hot Chili Peppers en Sjako!

Drummer Tobias Stolk:,,De mannen op de foto hieronder zijn de vaders (motherfuckers dus) van de bandleden!,,

Mike Bink: ,,Deze foto is gebruikt bij de aankondigingen van ons debuutoptreden in Drieluik in 1989 of 1990 meen ik. Voor de gein hebben we een foto van onze echte vaders genomen op het podium van Drieluik. De vaders kloppen ook met de bandleden (mijn vader gitaar, vader van Tobias drums etc.)''.

Tobias: ,,De Band is later nog versterkt met een tweede gitarist:Tim van Slooten.Geen onbekende in het Zaanse popcircuit.

Uiteindelijk ging Marcel Smet weg en is er een nieuwe zanger gezocht. Dit was ook de aanleiding om de band een andere naam te geven: "Booger" en een andere muziekstijl te kiezen.

De nadruk werd gelegd op melodieen en echte liedjes en niet zozeer meer op ingewikkelde breaks en fills/riffs.Liedjes met een kop en een staart zullen we maar zeggen.

Helaas heeft dit niet erg lang geduurd en is besloten na het opnemen van de cd:("Ca Va Mal"), de band te ontbinden, vooral vanwege tijdgebrek(gezinnen/carierre's). Marcel is makelaar, Hugo is Grafisch vormgever, Mike Bink is Fotograaf en Tobias Stolk is geluidstechnicus.''

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.