Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Bachelor Boys, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Bachelor Boys, The PDF Print E-mail

Bezetting

Koos van Roon
Peter Nugter
Herman Dekker
Henk Dekker
Rob Dekker
zang
gitaar
gitaar
basgitaar
drums

foto: v.l.n.r. Peter, Herman en Henk, gehurkt Rob en Koos. Henk: ,,Ik moest de gitaarhals van m/n broertje wegduwen omdat mijn hoofd anders niet op de foto kon.''

Biografie

Zaandamse gitaarband in de jaren zestig met naast de Zaandammers in de gelederen Oostzaner Nugter. De groep kwam voort uit The Bachelor Babies waarin Herman en Rob Dekker al actief waren.

The Bachelor Babies was een Zaanse 'kinderformatie' welke in oktober 1962 door Rien Waerts van muziekschool Rien Waerts in Zaandam wordt opgericht. Bijna gelijktijdig met The Baby Rockers uit Zaandam/ Wormerveer die net even eerder bestonden.

De groep trad onder andere op tijdens een bruiloft in de Zaanlandia voetbalkantine op 22 januari 1963 en tijdens een talentenjacht in Opmeer.

Later in 1963 werd de groepsnaam THE BACHELOR BOYS (zie foto hiernaast links).

Eerste optreden onder de nieuwe naam op 4 januari 1964 tijdens een 'teenagerfestival samen met onder andere The Atlantics en De Nijo's. Nanne Homma introduceerde daarna schoolvriendeje Koos van Roon die dan bij de groep komt zingen. De band won in haar eerste half jaar al meteen vier prijzen tijdens talentenjachten. Zie ook foto en krantenknipsel hieronder.In 1964 vertrekken de broertjes Homma uit de groep. Zij worden vervangen door sologitarist Henk Dekker (ex-BABY ROCKERS) en slaggitarist Peter Nugter (ex-THE BRIGHT STARS). The Bachelor Boys verschijnen op de poppagina in het populaire stripblaadje De Pep, samen met het (vernieuwde) The Baby Rockers. De haardracht van de jongens bestaat uit echte vetkuiven.

The Bachelor Boys treden veelvuldig op in en buiten de Zaanstreek. Foto's onder tijdens een 'fan avond' in zaal 'Ons Aller belang' aan de Oostzijde in Zaandam nabij de voormalige Noorderbrug.

Foto links onder: live optreden in 1965 in Epen. Foto rechtsonder: na een optreden, vooraan de band met v.l.n.r. Koos, Henk, Herman, Peter en Rob. 'De haren werden steeds langer'.


Begin 1966 breekt de 'pop-art' tijd aan. The Bachelor Boys veranderde haar naam in BB'66. In 1968 werd de naam veranderd in The Berry Bush Set waarbij na het vertrek van Peter Nugter het overgebleven viertal nog doorging tot medio 1970.

Koos van Roon is sinds 2002 (na 30 jaar weer actief) de zanger bij Back To Life.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.