Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Wild Cats, Body and the
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Wild Cats, Body and the PDF Print E-mail


Ruige rock and rollband en showband uit Wormerveer, opgericht in 1961, met Hans Bouwens (zang, sologitaar), Gerrit Bruijn (slaggitaar/basgitaar), Ruud Ketzer (drums) en later ook Bob Ketzer (slaggitaar/zang).

foto: v.l.n.r. Hans, Ruud en Gerrit tijdens een optreden in Ons Huis in Wormerveer in 1962

Dit was de eerste formatie waarmee Hans Bouwens ofwel 'Body' (later bekend als George Baker) in het openbaar optrad. Bouwens was daarvoor al actief tijdens zijn schooltijd op het VGLO in Wormerveer in de schoolband The Jokers samen met Bob Ketzer.

Hans en Bob ontwikkelden daar een hechte vriendschap. Samen met jongere broer Ruud Ketzer die thuis al met Bob het muzikale duo De Ketzers vormde, en met theekistbassist Gerrit Bruyn uit Wormerveer werd de groep 'Body and the Wildcats' opgericht.

Ruud Ketzer: ,,We konden oefenen in Ons Huis in Wormerveer. Wanneer wij daar aankwamen zat Hans al Elvis-nummers te spelen op een akoestische gitaar. Toen was hij al een krachtige, overtuigende en geweldige zanger die wist dat hij het ging maken. Zijn artiestennaam Body was zeer toepasselijk: een krachtige brede gestalte met opengesperde overhempjes vol uitpuilend borsthaar!''

,,Zoals later bijvoorbeeld The Pretty Things in Engeland en Holland. Met een Vince Taylor-act en rock and rollnummers van onder andere Elvis Presley, Buddy Holly en Little Richard. En met opvallende blitse zwartgele-pakken met goud omrandde stiksels en bling-bling kettingen. Het publiek vondt het prachtig! Hans en Bob lagen op hun rug met hun gitaren. Wij gaven ze een show die ze nooit zouden vergeten.''

De groep trad in december 1962 op in Ons Huis in het kader van de landelijke actie 'Open het Dorp'. Ook het Zaanse The Rockets trad daar op. Body and the Wild Cats had deze benefiet zelf georganiseerd. Zie kranteknipsel hierboven.

Ook werd er voor een stampvol Landzicht (500 man) in Wormer opgetreden: ,,We begonnen in het pikkedonker. Alle lichten uit. reuzespannend voor het publiek. Daarna ging de verlichting langzaam aan. Een proefplaatopname werd geen succes. We traden op in De Roemer bij Frits Diederich maar hij vond ons te heftig en dus geen contract!'' In oktober 1964 trad de groep onder de naam THE WILDCATS op in 'Ons Huis' (60-jarig bestaan) tijdens een 'teenagerfestival' (zie kranteknipsel hiernaast). ,,Wij hadden natuurlijk de yell 'Het stinkt hier zo, het stinkt hier zo! Want The Skunks traden ook met ons op!''

Bob Ketzer speelde verder bij The Black Birds (1964) en later bij Salvo Titulo, Chestercard, The Powerful Raindrop en als roadie, zanger en showman bij The Dizzy Man's Band. Ook maakte hij in 1975 de solo-single Blue Kangaroo/ Arabian nights samen met onder andere Jan Visser.

Nadat hij gereageerd had op een advertentie 'zanger gezocht' dook Hans Bouwens in 1967 op, in zijn de 'soul'formatie SOUL INVENTION, de voorloper van The George Baker Selection.

Anekdote van Dirk Visser (The Commotions, The Skunks): ,,Begin jaren zestig zochten wij een zanger voor een nieuw op te starten band. Een zekere 'Body' - zo was zijn 'artiestennaam' - kwam bij ons (ikzelf en Joop Geense) op auditie boven weverij Ammeraal waar wij repeteerden. Hij zong met veel pathos 'Oh, sole mio'. Nou dat vonden wij niks. Geen rock and roll. Niet wat we zochten en dus kon hij weer vertrekken.

Hij stapte op zijn brommertje, scheurde weg en schreeuwde naar ons: ,,Let maar op. Ik speel jullie er allemaal uit!'' Die 'Body' was dus Hans Bouwens en het mooie is dat hij helemaal gelijk gekregen heeft. Mijn broertje Jan kwam later bij The Soul Invention en samen schreven ze de wereldhit 'Little green bag.''

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.