Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Black Birds, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Black Birds, The PDF Print E-mail

Bezetting 'BB' Combo 1958-1961

Gerard Geuke
Nico van Diepen
Adrie Booij
Joop Slager
Jaap Slooten
trompet
klarinet
gitaar
contrabas
drums







Bezetting 1961-1964

Nico van Diepen
Adrie Booij
Bob Ketzer
Albert Loth
gitaar
basgitaar
gitaar
drums



Biografie

Zaanse band 'opgericht' in 1961 ten ijde van de doorbraak van Cliff & Shadows. Voor die tijd (1958-1961) als The Black Bird Combo. Zij bracht dixieland jazz-repertoire en 'swingnummers' op jeugddansavonden in Verenigingsgebouw in Krommenie. Daarnaast optredens in De (katholieke)Volksbond (Zaandam), De Jonge Prins (Wormerveer), Café Jaap Sap (Assendelft), 'Ons Huis' in Krommenie en Wormerveer.

Vanaf 1961 onder de naam The Black Birds en met basgitarist Joop Slager, drummer Jaap Slooten en gitaristen Nico van Diepen en Adrie Booij. Repertoire in de volgorde vijf dansnummers, een schuifelnummer brengt optredens in La Bamba en De Roemer (Krommenie), De Ooievaar (Uitgeest), Jaap Sap (Assendelft).

In 1964 kort 'avontuur' als showband met een extra 'over het podium rollebollende' zanger onder de bandnaam 'The Vanguards'. Na enkele maanden weer als The Blackbirds met nieuwe drummer Albert Loth (ex-Baby Rockers), slaggitarist Bob Ketzer en de oprichters Nico van Diepen en Adrie Booij met 'beat' repertoire (Beatles, Kinks, Fortunes, Stones, Ventures, Spotnicks) en kledij naar het voorbeeld van The Beatles.

In 1966 moet Van Diepen in militaire dienst en valt de band uit elkaar. Van Diepen speelt korte tijd later ook in de beatformatie The Deals Beat. Gitarist Bob Ketzer duikt later op in Zaanse beatbands als Salvo (Titulo), Chestercard en The Dizzy Man's Band.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.