Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Real Rollers, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Real Rollers, The PDF Print E-mail

Bezetting

Bart Carels
Ed Vermeulen
Frans Sahupala
Puck de Bock
sologitaar/zang
slaggitaar/ zang
basgitaar/zang
drums

Biografie

Zaanse indorockformatie 1964 met ex-leden uit The Rollers. Een nieuwe band werd opgericht door Bart Carels (terug na een profcarriëre in België) en Frans Sahupala. Bezetting met Bart Carels (sologitaar), Frans Sahupala (basgitaar/ zang), (aanvankelijk) Dick 'Puck' de Bock (drums) en slaggitarist Ed Vermeulen. Loek Tuinenburg werd later de vaste drummer. Deze formatie bestond echter kort.

Begin 1965 ging Ed Vermeulen alleen verder en richtte een nieuwe formatie op - The Apachen - (zie foto hieronder). Vlak daarna werd de bandnaam weer veranderd in het bekende 'The Rollers', echter zonder de oorspronkelijke groepsleden maar met Amsterdamse musici waaronder Cor Oomk en Loek Kuyper. Wederom optredens in Huize Negrijn in Zaandam. Zie ook onderaan deze pagina)

Na de beatexplosie in Nederland in 1965 weet de groep niet aan te sluiten en gaat ter ziele. Ed Vermeulen sloot zich in januari 1966 aan bij de dan reeds zieltogende indorockformatie The Rollin' Kids welke halverwege 1966 stopt..
In 1965 zijn gitaristen Ed Vermeulen, Frans Sahupala en Loek Kuyper betrokken bij één van de eerste 'beatmissen' in Nederland. De kerken 'lopen leeg' en zo proberen de parochies jongeren de kerk in te lokken. Op 26 december 1965 verzorgen zij de muziek tijdens een kerstdienst in de katholieke St. Josephkerk in Zaandam. De 'beatmis' trekt de aandacht van de plaatselijke en landelijke pers.


The Apachen en nadien The Rollers ('tweede editie') met Vermeulen, Kuyper, Oonk en ... was succesvol met regelmatige optredens in Huize Negrijn. De groep had ook een fanclub met het blad ‘Rollaria’ br />


Begin 1966 werd Vermeulen gevraagd als zanger/ gitarist bij de fameuze(Boy and) The Rollin' Kids in haar nadagen. Deze band wist niet aan te sluiten aan ‘het beatgeweld’ en valt uiteindelijk uit elkaar. Ed duikt later op in de Zaanse bands THE HEAT, Video Trio, Zaans Floodlight Combo, Hot Shot, Duo Passepartout en als solartiest.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.