Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2022 arrow She's The Boss (covers, rock)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
She's The Boss (covers, rock) PDF Print E-mail
She's The Boss is in 1999 ontstaan als band voor een eenmalig optreden op de 50-ste verjaardag van gitarist Dirk van Braam. De samenstelling bij dat optreden had een hoog Felix Cat-gehalte: Dirk van Braam, Paul Vreeken, Gerrit de Vries, Koen Wijngaard en Rob Stadt, voor de gelegenheid aangevuld met Bert Stelder (o.a.de Dijk) en Elga van Braam (dochter van).

Het repertoire bestond voornamelijk uit Stones-covers - van daar de oorspronkelijke naam Braamstones. Optreden was een succes waarna werd besloten door heb gaan in een iets andere samenstelling: Koen en Gerrit hielden het bij 1 keer en werden vervangen door Arthur Doets (ex Equipe Z) en Alex van Heeswijk (ex De Koeien). Het repertoire werd uitgebreid met onder meer nummers van de Dandy Warhols en de Felix Cat-klassieker Ouwehoer. Optredens beperkten zich voornamelijk tot feesten en partijen, hoewel ook werd opgetreden in de Paperdome in Utrecht en in de kantine van Zaanlandia.

Nadat zanger Alex van Heeswijk gestopt was als frontman en Elga van Braam het meeste zangwerk voor haar rekening ging nemen werd de naam definitief veranderd in She's The Boss. Bert Stelder en Arthur Doet werden vervangen door Lex Hulsbosch en Freek Kapelle. Na overlijden van Rob Stadt en meer recent Dirk van Braam bestaat de band nu uit:

Elga van Braam - zang
Paul Vreeken - Drums, zang
Lex Hulsbosch - Bas
Noach van Ouwerkerk - Toetsen, zang
Paul Swart - Gitaar
Misha Vreeken (ex-Curtains) - Gitaar.

Er wordt nog een enkel nummer van de Stones gespeeld, maar verder vooral recenter werk (Queens of the Stoneage, Foo Fighters, Dandy Warhols, Portugal The Man, Guns 'n Roses - en good old Ouwehoer

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.