Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Pilgrims, The (rock, pop, soul)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Pilgrims, The (rock, pop, soul) PDF Print E-mail

the pilgrims


the pilgrims FB


Nieuw album 'PunkSoulRock'nRoll' uit!

Reniet Vrieze terug op podium met The Pilgrims PUNKSOULROCK’NROLL THEATERTOUR en CLUBTOUR 2017-2018

In de jaren ’90 was The Pilgrims een succesvolle Nederlandse band, die opviel door opzwepende rockmuziek en de rauwe stem van zanger en gitarist Reniet Vrieze. Verder bestond de band uit drummer Leon Klaasse, gitarist Persijn Joling en Jasper Teule op bas. Ze maakten vier albums en brachten o.a. de singles Come Undone (met de Australische zanger Jimmy Barnes), Can’t Resist en de hit White Men uit. The Pilgrims verkochten honderdduizenden platen, traden veel op en waren een geliefde act op Europese festivals.


Daarnaast maakt Reniet Vrieze voor verschillende gelegenheden muziek met o.a. Ilse de Lange, Toon Hermans en het Metropole orkest. Wanneer Persijn Joling na ruim 10 jaar Pilgrims getroffen wordt door een herseninfarct wordt het stil rond de band. Vrieze richt zich op zijn gezin en op eigen projecten, die hij opzet vanuit zijn thuisbasis, RAW Studio. Door de jaren heen krijgt hij regelmatig verzoeken om weer op te gaan treden. Ook zijn eigen dochters willen hem wel eens live zien spelen. Dat gaat nu eindelijk gebeuren: hij doet nog een rondje en heeft zin om weer het podium op te gaan voor dit project.

Anno 2017 keerde Vrieze met The Pilgrims terug op de Nederlandse podia voor een eenmalige theatertour met de titel PunkSoulRock’nRoll. In de concerten komt het complete muzikale spectrum van The Pilgrims aan bod: zowel rauwe, harde en heavy, als filmische, breekbare muziek. Nieuwe nummers en oud werk in een nieuw jasje, gebracht door ervaren beroepsmuzikanten, oa van Zeus, Fréderique Spigt, Ruben Hoeke Band, Gingerpig, Niels Geusenbroek en Skelter, en met de nog altijd kenmerkende stem van Reniet Vrieze.

De show was te zien op zo’n tien locaties door heel Nederland. Het Zaantheater in Zaandam had de première op 19 januari. In de zomermaanden stonden ze in verschillende openluchttheaters, zoals Caprera Bloemendaal en bostheater Ommen. In de Melkweg in Amsterdam werd de tour op 19 januari 2018 afgesloten. Inmiddels is de nieuwe plaat 'PunkSoulRockandRoll' uitgekomen met nieuwe nummers en live opnamen van oud werk.


De Pilgrims blijven volop actief in 2018 met de promotie van het nieuwe album. Zo zal de band te bewonderen zijn in een aantal podia en zomerfestivals in Nederland. Voor details zie de website van de groep.

De bezetting van The Pilgrims anno nu: Reniet Vrieze (zang/gitaar), Henri van Bergen (drums), Dave Besse (bas), Roy Jansen (gitaar), Niels Schutten (Hammond/piano), Jasmijn de Graaf (cello) en Marcel Smet, Karlijn de Vries en Suzan de Reus (backing).

website

the pilgrims


the pilgrims FB


Contact: Elise Sman

Telefoon +31(0)629436163
Website thepilgrims.band
Facebook facebook.com/Pilgrims.Band
Youtube youtube.com/ThePilgrimsPlaylist

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.