Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Ummagumma (Dutch Early Pink Floyd Tribute band)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Ummagumma (Dutch Early Pink Floyd Tribute band) PDF Print E-mail

website FB UMMAGUMMA


Live! Pink Floyd in Zaandam 1968 in De Fabriek Zaandam

Zaterdag 2 juni 2018

Filmtheater De Fabriek

Met: De live band UMMAGUMMA, Wonderland Lightshow, Pink Floyd film, pop quiz en reünie/ herbeleven Pink Floyd in De Bond Zaandam 1968. I.s.m. het Eerste Zaans Filmfestival.

Op 23 mei 1968 trad de later wereldberoemde band Pink Floyd op in Zaandam. Vijftig jaar later wordt die historische gebeurtenis gevierd met groots evenement in Filmtheater De Fabriek in Zaandam. Er worden films vertoond over de Pink Floyd (Beginnings, 1968 en The Wall), betrokkenen van toen vertellen verhalen en als klap op de vuurpijl zal de band Ummagumma de originele setlijst uit 1968 live uitvoeren compleet met authentieke vloeistof dia-projecties door de originele Zaanse Wonderland Lichtshow.

Pink Floyd in Zaandam! De bezoekers die erbij waren hebben het er nog over. De wereldberoemde Britse groep trad destijds nog op in ‘kleine’ zalen. Op Hemelvaartsdag 23 mei 1968 stond Pink Floyd in zaal ‘De Bond’ ofwel de katholieke Volksbond in Zaandam. Diezelfde avond trad de band op in het net geopende Paradiso Amsterdam. Het evenement in De Fabriek staat in het teken van deze legendarische dag 50 jaar geleden. Het optreden van Pink Floyd in Zaandam werd destijds georganiseerd door horecaondernemer Jan List die toen een evenementen bureautje had. Een kaartje kostte 15 gulden! Op zaterdag 2 juni kunnen de gelukkigen van toen de avond ‘herbeleven’. Voor diegenen die er niet bij konden zijn is het een uitgelezen kans om de sfeer te proeven van een bijzondere avond popmuziek in de jaren zestig.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.