Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Lafitte
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Lafitte PDF Print E-mail

Bezetting 1985

Wies Ingwersen
Nol Sicking
Bert de Vries
Evert Woud
John Sijpestein
zang
toetsen/zang
basgitaar/zang
drums/zang
percussie

Bezetting 1987 - foto

Wies Ingwersen
Nol Sicking
Jon Herman
Ben Herman
Bert de Vries
Rolf Breemer
zang
toetsen/zang
gitaar
saxofoon
basgitaar/zang
drums/zang

Biografie
Eigenzinnige Zaanse pop- en fusionformatie die in 1980 wordt opgericht door Sicking, Jan Visser, Fred Berkemeijer, Rens Berkemeijer en Rob Visser.
In de periode 1980/1981 is de bezetting: Jan Visser - Bass, Bart Fermie - Percussie, Wies Ingwersen - Zang, Nol Sicking - Piano, Fred Berkemeijer - Sax en Gerhard Jeltes - Drums. Deze groep is te horen op de Single op CBS "Stick to that lick / Angel eyes.

Enige tijd later treden de Vries en Woud toe als nieuwe ritmesectie. Nol Sicking studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en is vanaf de jaren zeventig een belangrijke stimulerende figuur in de Zaanse pop- en fusionwereld via diverse leer/workshops en gelegenheidsformaties met jonge talentvolle Zaanse musici. Evert Woud speelde als bassist bij de Margriet Eshuijs Band. Lafitte is te horen op de Zaanse (jazz)verzamel lp 'Jazzaan Round Midnight '85'. In dat jaar staat de groep ook op het North Sea Jazzfestival. De band dringt ook door tot de halve finale van het popconcours De Grote Prijs van Nederland in 1988. Bekende musici als percussionist Neppie Noya, Rolf Breemer en de broers Jon en Ben Herman (de inmiddels wereldberoemde saxofonist) spelen regelmatig mee met Lafitte.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.