Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2022 arrow Wizards, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Wizards, The PDF Print E-mail

Bezetting 1968

Wieger Rintjema
Jan Pekelharing
Hans Buis
Ben Groot
Paul Pekelharing
zang
sologitaar
slaggitaar/zang
basgitaar
drums

Foto v.l.n.r. Linksachter Jan Pekelharing, linksvoor Paul Pekelharing, naast Jan zit Ben Groot, rechtsachter Wieger Rintjema en rechtsvoor Hans Buis.

Biografie

Zaanse band welke voortkwam uit THE SAINTS. Deze groep werd opgericht in 1962 door de broers Pekelharing, Ben Groot en Leo Staal naar aanleiding van de film The Young Ones (1961) met Cliff en The Shadows. Techneut Ben Groot bouwt versterkers en de brood-nodige galminstallatie met buizen. De oefenruimte is in de kelder bij een familielid van een der bandleden. Wegens tijdgebrek stapt Leo Staal op. Hij wordt vervangen door Peter Holling.

Holling zou later opduiken in de band van Didi Pitt (en Bob Bouber). The Saints spelen onder andere in 't Honk in Oostzaan, in de Botenmakerstraat (waarbij Egmond versterkers gehuurd werden van De Maskers) en de Jonge Prins in Wormerveer. In 1965 stapt Peter Holling op en wordt hij vervangen door zanger/ gitarist Willem van Slooten. De bandnaam wordt dan THE WIZARDS. (kleurenfoto's boven en onder in Clubgebouw De Trechter. foto rechtsboven - live in Oostzaan nabij het weeshuis)

De formatie treedt veel op in de Zaanstreek. In 1967/1968 wordt basgitarist Ben Groot vervangen door Wil Vogelzang. Willem van Schooten stapt in 1968 over naar de Oostzaans/Noord-Amsterdamse band DE BARRAMOENDAS. Zijn vervanger is slaggitarist Hans Buis.

Buis: ,,Ik was toen de trotse eigenaar van een Vox AC 30 en een H?fner elektrische gitaar. The Wizards speelden veel in Oostzaan in ?Het Honk?, dat was een jeugd soci?teit achter het weeshuis. Later hebben we een oefenruimte gekregen in de (ik dacht de Zuiderkerk) ?De Trechter? . Daar speelden we om de 14 dagen als tegenprestatie. Als ik ?The dock of the Bay? hoor, moet ik altijd aan Wieger denken. Er zit zo?n gefloten solo-tje in en daar was hij een meester in.

The Wizards waren indertijd onderdeel van een gelegenheidsband met o.a. Rein Sluik op trompet en Cees van Zaane op gitaar, die in de kerk gezangen en psalmen meespeelde met Pasen. Met als slotnummer ?When the Saints Go Marching In?. We hebben toen de krant gehaald omdat de kerk leeg liep. Ook een optreden in de technische school Cor Kakes mochten we niet afmaken omdat we veel te hard speelden??!?

In dezelfde periode komt zanger Wieger Rintjema de band versterken. Het repertoire wordt verlegd naar 'soul' en de groep speelt veelvuldig in jeugdhonk De Trechter. In 1970 viel het doek voor The Wizards.

De broers Pekelharing zullen later nog van zich laten horen in de bekende Zaanse coverband SHADOOGIE.






 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.