Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2022 arrow Lorena (singer-songwriter)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Lorena (singer-songwriter) PDF Print E-mail
website Lorena FB

'Het gaat super gezellig worden'

Lorena uit Krommenie presenteert debuutalbum bij De Groote Weiver.

KROMMENIE - Lorena presenteert vrijdag 1 april haar debuutalbum bij De Groote Weiver. "Hier had ik ook mijn eerste optreden, dus ik vond het ook erg leuk om hier mijn eerste cd hier te presenteren", vertelt Lorena. De 19-jarige singer/songwriter komt uit Krommenie en begon een jaar geleden aan haar eerste cd. Tijdens deze feestelijke avond presenteert zij vol trots haar CD ‘Into the Woods’.

Lorena maakt vrolijke liedjes in het genre country/pop. Zij vertelt deze avond over het ontstaan van haar CD en ze verklapt waar de liedjes nu eigenlijk echt over gaan. Natuurlijk zal Lorena ook een aantal nummers live spelen. Na de presentatie gaat het feest door met een hapje en een drankje in de bar van de Weiver. "Het gaat een gezellige avond worden. Er zullen veel bekenden van mij komen, maar ik hoop natuurlijk ook op veel mensen van buitenaf. De entree is gratis, dus er zijn weinig redenen om niet te komen!"

Bandjes

Lorena begon op haar negende met muziek maken. "Ik begon op de klassieke gitaar, maar omdat ik popmuziek maken ook erg leuk vond, ben ik begonnen met de muziekworkshop van Jeroen Booy. Uit deze workshop is de band Genetics ontstaan waar ik drie jaar in heb gespeeld en veel ervaring mee heb opgedaan. Uiteindelijk ging die band uit elkaar en hebben we met een deel van de bandleden de nieuwe band Booys and Gurls gevormd. Ik speel nu nog steeds met Booys and Gurls, en doe mijn solo project daarnaast. Ik vind het ontzettend leuk in die band en vind het ook leuk om daarnaast mijn eigen ding te doen."

Afgelopen december is Lorena tijdelijk gestopt met optreden om haar eerste cd op te nemen. "Ik wilde mijn nummers vastleggen en heb nog een aantal nieuwe nummers gemaakt. Jeroen Booy heeft mij hierbij heel goed geholpen. Ik had geen idee wat er allemaal bij kwam kijken en hij weet dit natuurlijk als geen ander. Hij is tot nu toe erg belangrijk geweest voor mijn carrière. Ik kan wel zeggen dat zonder zijn hulp ik dit niet had kunnen bereiken. Hij is een goede mentor."

Toekomst

Lorena gaat de komende maanden regelmatig optreden en gaat daarvoor zelfs in mei naar Londen. "Ik wil graag doorgaan in de muziek, maar zal mij daar niet alleen op richten. Ik ben ook bezig met een hele leuke studie, Engelse Taal & Cultuur aan de UvA, die ik wil afmaken. Het zou in ieder geval fantastisch zijn als ik regelmatig kan optreden en veel tijd kan blijven besteden aan muziek. Maar eerst maar een super gezellige avond in de Groote Weiver tijdens mijn cd-presentatie", sluit ze af.

Vrijdag 1 april 2016, De Groote Weiver, Industrieweg 1a in Wormerveer, aanvang: 20:30 uur en de toegang is gratis.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.