Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Infantry (metal,grunt, rock)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Infantry (metal,grunt, rock) PDF Print E-mail

website INFANTRY

Thrash metal maken de jonge Zaanse jongens van Infantry sinds oktober 2006. Stevige invloeden van de oude Slayer en Kreator zullen ervoor zorgen dat iedereen lekker uit ze dak kan gaan.

website FB INFANTRY

Zie ook onderstaand artikel uit het NHD van februari 2009.

Bezetting anno november 2010:

Rob van der Laan (zang), Arjen Kleiss (gitaar), Luuk Steemers (basgitaar), Ton Conijn (gitaar), René Kleiss (drums).

De Zaanstreek is door de jaren heen een goede voedingsbodem geweest voor harde gitaarbands. Prille Zaanse metalbands als Hexenhammer,Mutilated Bones, Midian, Donor en Last Embrace lieten het publiek op de popmarathon kennismaken met de donkere overweldigende rockvariant. Nieuw en jong talent is er tegenwoordig met de trashmetalband Infantry. Deze werd in 2006 gevormd door vijf Zaankanters met een gemiddelde leeftijd van zeventien tien jaar. De covers van Iron Maiden, Kreator en Slayer uit de begintijd werden al snel vervangen door eigen stukken.

Infantry bestaat inmiddels vier jaar, is zeer serieus bezig en blinkt uit door een hecht en technisch hoog spelniveau: de ritmesectie staat als een huis, degelijk harmonieus 'dubbelloops' gitaarwerk en gedreven zang. Na de bejubelde demo Rotten Corpses (2008) werd dit jaar het album ’Stench of Disembowelment opgenomen in Oefenstudio Jottem . Vlak na de opnamen is zanger van het eerste uur Mattis Kaiser jammer genoeg om persoonlijke redenen gestopt. De band zal tijdens de popmarathon optreden met een nieuwe frontman.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.