Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Cylons (new), The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Cylons (new), The PDF Print E-mail
Zaanse (pret)punkformatie

Foto's: optreden in Het Drieluik 1988

Mike Knol (zang tot 2015)
Marcel Beauchampet (gitaar)
Leon Vergouw (basgitaar)
Mike den Ottolander (drums)


Punkband The Cylons was actief eind jaren tachtig. Met in de gelederen ‘Mister Popmarathon’ Mike den Ottolander (van der Burg) en zijn maat basgitarist Leon Vergouw.

Beide heren namen destijds met verschillende formaties deel aan diverse popmarathons: Bad Hairday, Mona Lisa, Rotten Roots en ook met experimentele acts als Raughfaser en Sonik Adventure. Met The Cylons waren zij het meest succesvol. De vier pretpunkers speelden in zalen door het hele land.

In 2010 werd opgetreden tijdens de Zaanse Popmarathon 2010!

Vergouw: ‘ Toevallig hadden we het een half jaartje geleden over een reünie. Gewoon als grap. Dit is een erg leuke gelegenheid om nog eens op te treden. We spelen eigenwerk: punk, punkrock en zelfs metal. De naam van de band komt uit de film Battlestar Galactica. We waren ‘gemene robots’.

Destijds waren we niet erg serieus. We wilden gewoon lekker lawaai maken. We hadden een vast clubje dat onze optredens bezocht.’ Na ruim twintig jaar treedt The Cylons weer op tijdens de Zaanse Popmarathon 2010. Voor Mike den Ottolander wordt dat het tiende marathonoptreden.

Foto links: Setlijst voor het optreden tijdens de Zaanse Popmarathon 2010 in Poppodium De Kade. In 2015 heeft zanger Mike Knol de band verlaten.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.