Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Mutilated Bones
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Mutilated Bones PDF Print E-mail
Een van de eerste metal-grindcore formaties in de Zaanstreek.

Wilmar Taal: ,,In hun begindagen speelden zij zgn kitchen-core en namen wekelijks een nieuwe 'demo' op, die dan bij Radio Octaaf werd uitgezonden. In het begin was het slechts rammen op een akoestische gitaar en een afwasbak, een theekopje op hoge snelheid en een overdreven zanger. De demo's werden gebundeld op een cassette genaamd 'Inexcorable/Yugoslavian Assault' (dat laatste was een parodie op Venom, die de wereld toen bestookte met allerlei live EP's die als titel de naam van het land aangevuld met Assault kregen), met daarop klassiekers als 'Jesus Christ', 'Bouk the Slayer', 'Het grote Demis Roussos lied met al zijn jurken' en het filosofisch gestemde 'dit draag ik aan mijn moeder op'.

De band had toen de line up:

Iron Fist - zang
Bor the Wolff - gitaar
Mos or Perish - afwasbak
Balck the Spijcker ' theekopje on high speed, sometimes bassguitar and nasty beersupply

Gewapend met elektrische gitaar en hernieuwde wasteil, werd de demo 'This is not an Excercise' gemaakt met daarop de eerste aanzetten tot de hits 'She's so Disco' en 'Reep'.

Daarna veranderde de line up als volgt:

Nuke - zang
Bor - gitaar
Rum - gitaar
Iron Fist - bas
Niels Kloosterman - drums

En daarmee werd de befaamde 'Live in de Kuip' tape opgenomen, met hits als 'Ome Smullem', 'Harry de harige Aap' en 'Misbruik van de anus'.

Niels werd kort daarop vervangen door drummer Marco Stolker ('L-Fish') en dit gezelschap nam de single 'Claustrofebo' op, die via de perserij van Arie Moltmaker de wereld in gelanceerd werd. De band verkocht en signeerde de single in Moltmakers winkel in Krommenie.

link You Tube single


Mutilated Bones stond nog met drie songs vertegenwoordigd op de 'Alle 666 Goed'-CD van het Displeased label, waarop een samenwerking te horen is met Def P van een toen nog onbekende Osdorp Posse ('Loop deze weg', de andere nummers waren 'Wild Man' en 'Vleermuismijnheer'.)

Mutilated Bones viel uit elkaar toen Marco Westenbrink besloot om Nembrionic Hammerdeath op te richten, een project dat eerder al demo's uitbracht met een klapperend kunstgebitje als drums. De grens tussen Mutilated Bones en de side-projects was soms erg dun. Uiteindelijk ging Nembrionic Hammerdeath verder en werd Mutilated Bones opgedoekt.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.