Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Sox Pistels 3.0
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Sox Pistels 3.0 PDF Print E-mail

website FB Sox Pistels


Oud (Wormer)punkers die in 1987 de band Sox Pistels oprichtten om het 10-jarig bestaan van 'de punk' te vieren met een vlammend optreden in Drieluik in Zaandam. Met in de bezetting onder meer Marcel Meijer (ex N.V. Le Anderen), Ronald Roes en Ferry Heijne van Svatsox en Peter Verdam (ex De Groeten): Sox Pistels 1.0.

Na een paar jaar kwam een tweede versie Sox Pistels 2.0 en sinds 2012 is tot op heden Sox Pistels 3.0 zeer actief.

Filmpjes van 'Roon' op YouTube:

filmpjes Sox Pistels Drieluik en Villa Zuid, Huize Bimetaal.

De band is sinds voorjaar 2012 weer aan het oefenen/spelen geslagen als Sox Pistels 3.0 (met oud leden van Svätsox, de Groeten, Hangdogs + N.V. Le Anderen)

Ronald Roes heeft de band eind 2013 wegens fysieke problemen moeten verlaten en heeft de bas over gedragen aan Basz.

Sinds 2013 is de bezetting:

Zang : Swami (ex de Groeten, Grrr, the Filth)
Zang : Muus (ex N.V. Le Anderen)
Drums : Piet Bier (ex Svätsox, Maarten Nielen & de Drie)
Bas : Basz (Bas Masbeck) (ex Bernard & the Lockheedrockers, the Ex)
Gitaar : Pöl (ex de Groeten, Grrr)
Gitaar : Dennis (ex the Hangdogs, Maarten Nielen & de Drie)

'NEVER MIND THE BOTOX'

Biografie

'De Sox Pistels is een coverproject van voormalige leden van de Wormerse oerpunkformaties De Groeten en Svätsox. Met zelf in elkaar geflanste kraak-piek-knor composities schuimden deze combo’s zo´n dertig jaar geleden bij nacht en ontij half Europa af om ze vervolgens voor anderhalve man en een laveloze paarkenkop ten gehore te brengen.

Is dit alles, vroegen ze zich na de zoveelste uitputtende autorit, weer een onbegrepen en rammelend optreden, de doorwaakte nacht in het tochtige en lawaaiige kraakpand en de allesverzengende kater af. Er moest een eenvoudigere manier zijn om in de schijnwerpers te staan en er niet alleen een paar kicks, maar ook een paar centen aan over te houden. Hapklare brokken in de vorm van nagespeelde punkhits uit de late jaren zeventig moesten het vehikel worden.

Er vonden drie optredens plaats, respectievelijk in 1984, ’86 en ’87. Dat was genoeg om het een tijdje rustig aan te kunnen doen. Maar nu zijn de miljoenen verbrast met tegen de klippen op volgehouden slechte gewoontes en in leven blijven. Met het oog op de oudedagsvoorziening zouden ze, liefst voordat de rollator het krakkemikkige en vadsige zootje overeind moet houden, graag nog even een slagje slaan.

Dus ging er een stofdoek over de trommels en de gitaren en werd een aantal uit de krochten van het aftakelende geriatrische geheugen opgediepte liedjes op de weerstand tegen de tand des tijds beoordeeld. Sindsdien zit een vijftal opgeruttelde lijken van daglicht en frisse lucht verstoken opgesloten in een geluiddichte bunker. Binnenkort in een theater bij u in de buurt.'

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.