Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Triplesix
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Triplesix PDF Print E-mail
Zaanse (death)metal formatie met 'metaalmeester' en oprichter/ componist Wilmar Taal. Hij maakte in de jaren tachtig en negentig ook deel uit van de bands Hexenhammer, Midian, Delirium en Mannaz.

De muziekstijl is te omschrijven als alternatieve metal met in de teksten onderwerpen als filosofie, (klassieke) geschiedenis, archeologie, wetenschap, de samenleving en het leven in het algemeen.

Triplesix was vooral een soloproject van Taal. Hij nam in de studio de meeste gitaar, basgitaar, keyboard en vocalen op. De band nam eind 1991 en eind 1992 twee demo's op die op een cassette werden uitgebracht. Deze demo's werden in 2006 digitaal geremastered voor de cd 'Fading Embers.... Die Away'.

Triplesix had 'twee levens'. Van 1991-1994 en van 2002-2008. Wilmar Taal deed daarnaast diverse zij-projecten.

In 2002 volgde het 'tweede leven' waarbij ook een band werd geformeerd met Mike Eijk en Marc Luttik (gitaren) en Jolanda Koning (drums). In 2004 werd voor het eigen Gestalt label de EP 'Triplesix' opgenomen en uitgebracht met Taal (vocalen, bas, gitaar, keyboards), Eijk (drums) en Luttik (gitaren). Een cd met een 'mooie mix van metal, gothic, industrial en stevige rock'.

Na het 'soloalbum (studioproject) 'Amor Terribiles', werd in 2007 het eerste 'full lenght' album uitgebracht in eigen beheer: 'The Third Six' waarin de band zich meer en meer bewoog richting 'avant-garde alternatieve metal'. In 2008 werd Triplesix ontbonden en stortte Taal zich op diverse studioprojecten. In 2008 verscheen de Triplesix box-set 'Triquetra' met het complete werk.

website met info Triplesix


 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.