Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow IM Paul van der Velde
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
IM Paul van der Velde PDF Print E-mail
I.M. Paul van der Velde

Creatief gitarist, componist en improvisator

Na een kort ziekbed is Paul van der Velde op 4 juni jl. op 63-jarige leeftijd overleden. De musicus uit Wormer studeerde klassiek gitaar en was al op jonge leeftijd gitaardocent bij de muziekschool van Ger Vreeling in Wormerveer.

Van der Velde speelde zelf in een aantal bijzondere Zaanse formaties op het grensvlak van pop, jazz en geďmproviseerde muziek. In de jaren tachtig was hij bandleider en creatief brein van de experimentele jazzrock formatie Ken I See. Met ‘moeilijke muziek’ en geëngageerde teksten van zijn hand wist deze band zich ook buiten de regio in de kijker te spelen. Ken I See deed optredens in onder meer De Melkweg en voor Radio 3. Van der Velde speelde ook bijna 20 jaar in de bekende Zaanse feestband Caramba.

In 2009 kreeg hij de muzikale leiding over de bijzondere muziektheatervoorstelling ‘Het Gat van Wormer’ van PPG Paletkwartet met muziek van Ferry Heijne (De Kift) en was later een van de initiatiefnemers van het Door het Lint Festival in Wormer.

De laatste tien jaar was de gitarist actief in de Zaanse jazzrock/progrockformatie Zapmachine waarmee hij in 2016 het zeer goed ontvangen album ‘Kot’ uitbracht. Met Paul van der Velde verliest de bandjesscene in de Zaanstreek en Wormer een bevlogen muzikant en warm mens.

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.