Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Sand, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Sand, The PDF Print E-mail
Zaanse band met oprichters Paul van der Velde (gitaar, zang, syntheziser) en Otto Oussoren (sologitaar). Het duo onderhield een langdurige samenwerking en bleek een groeikern voor een aantal goede bands in de periode 1981-1991. Oussoren: 'Helaas vonden de heren dat na elke wijziging in de samenstelling ook een andere bandnaam moest worden gekozen: achtereenvolgens 'Rundfunk', 'The Commuters', 'The Sand' en 'Ken I See'.

Oussoren: 'Voor het publiek schijnt er geen consistentie te zijn geweest, maar schijn bedriegt. Paul en Otto schreven de nummers waarbij Paul mooie teksten leverde met een boodschap door zijn belezenheid in internationale literatuur. In de oefenruimte werd door een paar goede muzikanten om het duo heen steeds mooiere resultaten geboekt. Dit tijdrovende en intensieve proces van muziek maken was op dat moment redelijk uniek in de bandjes wereld in de Zaanstreek.'

'Na 'Rundfunk' en de soul, funk en jazzrockformatie 'The Commuters' kwam er met de komst van nieuwe drummer Bela Bogdan weer een lading rhythm 'n blues in de band. Bela Bochdan werd later vervangen door drummer Ed Carper. Rob van Dijk werd de opvolger van bassist Johnny Tevreden.'

'Er zijn opnames bewaard gebleven van een demo in de studio van Rob Hartog in Westzaan en van een aantal oefensessies en optredens. Een van de noemenswaardige nummers is zeker 'Holocaust'.

In de periode The Sand vinden Paul en Otto hun definitieve bezetting. Hier met tweede van links op de foto nog bassist Rob van Dijk in de gelederen. Met het toetreden van bassist Bob de Roo niet lang daarna begint de creatieve succesperiode. Na een optreden op de Popmarathon 1985 in het Drieluik wordt de bandnaam 'Ken I See'.

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.