Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Rundfunk
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Rundfunk PDF Print E-mail
Zaanse band met oprichters Paul van der Velde (gitaar, zang, syntheziser) en Otto Oussoren (sologitaar). Het duo onderhield een langdurige samenwerking en bleek een groeikern voor een aantal goede bands in de periode 1981-1991. Oussoren: 'Helaas vonden de heren dat na elke wijziging in de samenstelling ook een andere bandnaam moest worden gekozen: achtereenvolgens 'Rundfunk', 'The Commuters', 'The Sand' en 'Ken I See'.

Oussoren: 'Voor het publiek schijnt er geen consistentie te zijn geweest, maar schijn bedriegt. Paul en Otto schreven de nummers waarbij Paul mooie teksten leverde met een boodschap door zijn belezenheid in internationale literatuur.

In de oefenruimte werd door een paar goede muzikanten om het duo heen steeds mooiere resultaten geboekt. Dit tijdrovende en intensieve proces van muziek maken was op dat moment redelijk uniek in de bandjes wereld in de Zaanstreek.'

Rundfunk bestond uit Paul, Otto, Ruud Jonkman (basgitaar) en Renato Botse (drums) en ondersteuning door zangeres Marleen van Heeringen. Botse speelt later ook in The Part-Time Band (Soulconference) met 'soulbrothers' Egmund Kley en Johan Janssen.

Basgitarist Ruud Jonkman werd vervangen door 'basbeest' Johnny Tevreden. Hier uiterst links op de foto. De groepsnaam werd iets later omgedoopt in 'The Commuters'

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.