Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2022 arrow Nino (Trustfull, Jack London) (hiphop)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Nino (Trustfull, Jack London) (hiphop) PDF Print E-mail
Nino (Trustfull, Jack London) (’05-’20, hiphop, EW)

website Nino FB

Zaanse hiphopartiest met eigen studio. Sinds 2012 met label Planeet Namek.

BIOGRAFIE

N.I.N.O. - Al op jonge leeftijd raakte Nino Trustfull geïnteresseerd in Hip-Hop. Tijdens de lessen op school was hij altijd al bezig met teksten schrijven en onderwerpen bedenken. Inplaats dat hij zich puur focusde op het schoolwerk verzamelde hij alles van Hip-Hop zoals video's, cd's, dvd's en alles wat er maar te vinden was over artiesten in de Amerikaanse hiphop scene. Toen de Nederhop populair begon te worden, is Nino zich meer gaan richten op Nederlandstalige tracks. Hij schreef zelf teksten en nam een paar tracks op. Nadat hij die op internet had doorgestuurd en positieve reacties kreeg, besloot hij samen met een paar andere artiesten serieuzer te werk te gaan. Nino nam het initiatief om met deze artiesten een hechte groep te vormen. Ze begonnen tracks op te nemen onder de naam LSD, wat staat voor Lyricale Straat Dichters. Veel van de onderwerpen en teksten zijn bedacht door Nino, zoals de track Zoals ik ben, die in 2005/2006 een behoorlijke hype is geworden op het internet. Dit heeft veel deuren geopend voor Nino in de Nederlandse scene. Sindsdien wordt hij gevraagd voor optredens, radio interviews en werd hij gevraagd voor de mixtape Straathits 2 van DJ MBA.

In 2006 kreeg Nino het aanbod van het label van Jerry Leembruggen, Ruben Fernhout en o.a Kees De Koning Genaamd Goodlife Music. Nadat Nino zijn krabbeltje had gezet onder het contract is het meteen begonnen. The Partysquad heeft hem gevraagt om een samenwerking te doen voor op de hitsingle : Dat Is Die Shit, Brainpower heeft Nino gevraagd op de remix van de single : Non Stop Zelf bracht Nino een mixtape van 20 tracks uit onder de naam Transmigratie. Maar dat was nog niet alles, hij werd gevraagd om de soundtrack te maken van de Nederlandse horrorfilm Doodeind. De perfecte manier voor Nino om zijn visitekaartje af te geven. Dat deed hij met succes! In september 2006 kwam hij met de track Alleen Voor De Wereld de XChart binnen plus werd hij door PP2G & The Urban Award genomineerd voor Beste Nieuwkomer 2006 waarvan hij beide awards in de wacht heeft gesleept. En dat allemaal voordat zijn debuut album uit is. Ook heeft Nino in de tussentijd de Mixtape's Transmigratie 2 en 3 op het internet te downloaden aangeboden.

In November 2007 is Nino in goed overleg met Jerry Leembruggen weg gegaan bij het label Goodlife. Sinds Maart 2008 is Nino zijn eigen label begonnen Blacklabelmusic waar hij zijn lang verwachte debuut album onder zal uitbrengen. Het album zal -Stille Wateren Diepe Gronden- heten. In de zomer van 2008, dook Nino samen met Priester de studio in. Ze maakten een mixtape die uit 8 tracks bestond, welke ze binnen 24 uur opnamen. Het duo kwam met een hit genaamd: Uit het oog. Deze track werd een werkelijk succes door het hele land. Met meer dan 5 miljoen views op het internet, kunnen wij deze track zonder probleem kronen tot een echte "Internet-hit".

In December 2008 bracht Nino zijn Mixtape Blacklabelmusic Volume 1/ Nino - Stilte Voor De Storm uit.. Deze cd was te downloaden op www.101barz.nl De server was zo oververhit geraakt dat 101barz een extra server moest plaatsen voor de downloads. De cd is met veel positieve reacties ontvangen door het publiek. Momentheel is Nino druk aan het werk voor zijn debuutalbum -Stille wateren Diepe gronden-

Onderstaand bericht uit NHD van 11 september 2010.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.