Home arrow Geluid/ studio's arrow ZSAlliance (studio en meer - hiphop)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
ZSAlliance (studio en meer - hiphop) PDF Print E-mail

website ZSAlliance


Wij zijn ZSAlliance, een Zaanse stichting met als doel het leveren van een relevante maatschappelijke bijdrage vanuit een intrinsieke motivatie. Wij halen talent daar waar het over het hoofd wordt gezien. Het doel is niet simpelweg het subsidiŽren van activiteiten zonder enig duurzaam oogmerk. Wij leveren solide steun aan jongeren in een achterstandspositie door hun (creatieve) talenten naar het oppervlak te brengen en om te zetten in maatschappelijke en zelfbevredigende projecten. Op deze wijze halen de jongeren voldoening uit hun eigen ingeboren kwaliteiten en winnen hun zelfvertrouwen terug. Los van het creativiteitsbevorderend werk dat wij doen, richten wij ons ook op het onderwijzen van de jongeren in het omzetten van hun kwaliteiten tot sociaal geaccepteerd cultureel kapitaal. Ofwel we leren hen van de straat af te komen zonder hun vergaarde levenslessen te vergeten. De jongeren worden gemotiveerd en hen wordt geleerd hoe zich te oriŽnteren op een toekomst in de mainstream samenleving. De aantrekkingskracht van de stichting zit hem in de verankering in de hiphopcultuur waar de grondleggers vandaan komen. De straatcultuur heeft een diepe impact op hen gehad, zowel in positieve als negatieve zin. Hierdoor zijn zij ervan overtuigd om zich in te zetten voor degenen die nog steeds leven onder de moeilijke omstandigheden in omgevingen geassocieerd met de straat.

Stichting ZSAlliance Hiphopcypher

De stichting heeft ten doel het bevorderen van de Hiphop cultuur, het organiseren van evenementen, het geven van workshops, alsmede het verrichten van al hetgeen met het bovenstaande verband houdt of daaraan bevorderlijk kan zijn.

Hiphop is een term die ons onafhankelijke collectieve bewustzijn beschrijft. Het komt tot uitdrukking door middel van dergelijke elementen als Deejayin, Emceein, Graffiti kunst, Breakin, Beatboxin, straat mode, straat taal, straat kennis en straat ondernemerschap. De elementen van de Hiphop cultuur kunnen worden geruild voor geld, eer, respect, voedsel, onderdak, informatie en andere middelen, maar Hiphop en zijn cultuur kan niet gekocht worden noch is het te koop. Het kan niet worden overgedragen of geruild worden aan iedereen voor enige vergoeding op elk gewenst moment of op een plaats. Hiphop is het onschatbare beginsel van onze zelfontplooiing en is geen product. Onze cypher is een bijeenkomst van voornamelijk hiphoppers waarin creŽren en reasonen centraal staan en maakt gebruik van de interpretatie van dergelijke True-Skool elementen, uitdrukkingen en lifestyle. Waar en wanneer deze en toekomstige elementen en uitingen van de Hiphop cultuur zich manifesteren, houdt de ZSAlliance grondig rekening met de bescherming en de ontwikkeling van het leven. De ZSAlliance respecteert de waardigheid en de goddelijkheid van het leven zonder discriminatie of vooroordelen.

De ZSAlliance is een Hiphop-cypher opgericht in 2008 door A. Montano voor het ontwikkelen, ondersteunen en behoud van de Hiphop kunsten. Als een bewuste manier van leven erkennen wij onze invloed op de maatschappij, in het bijzonder op kinderen, en wij zullen altijd de rechten en het welzijn van beide in ons achterhoofd houden. De ZSAlliance Hiphopcypher moedigt vrouwelijkheid, mannelijkheid, zusterschap, broederschap, jeugd en familie aan. We zijn ons ervan bewust dat gebrek aan respect en liefde, de waardigheid, welzijn en reputatie van onze kinderen, ouderen en voorouders in gevaar brengt. De mogelijkheid om te definiŽren, te verdedigen en onszelf op te voeden wordt aangemoedigd, ontwikkeld, bewaard, beschermd en bevorderd als een middel richting vrede, welvaart, en voorspoed richting bescherming en de ontwikkeling van onze eigenwaarde. Met kennis van Hiphop en de ontwikkeling van onze natuurlijke en aangeleerde vaardigheden, worden jongeren aangemoedigd om altijd hun beste werk en ideeŽn te presenteren. De ZSAlliance moedigt aan om betekenisvolle en duurzame relaties op te bouwen die rusten op liefde, vertrouwen, gelijkwaardigheid, respect en moedigt het delen van kennis en wijsheid aan. De ZSAlliance Hiphopcypher respecteert en leert van de manieren van de natuur, ongeacht waar op deze planeet. Ons Hiphop cultuur houdt zich aan onze plicht om bij te dragen aan ons eigen overleven als onafhankelijke, vrij denkende wezens in het Universum. Deze planeet, beter bekend als moederaarde, is onze verzorgende ouder en wij moedigen elkaar aan om de natuur en alle creaties en inwoners van de natuur te respecteren. De ZSAlliance moedigt aan om armoede uit te bannen zowel als angst dat ons is aangeleerd, zich uit te spreken tegen onrecht en vorm te geven aan een meer zorgzame samenleving en een meer vreedzame wereld. De ZSAlliance is voorstander van een dialoog en actie die de tegenstellingen geneest in de samenleving, zich richt op de legitieme zorgen van de mensheid en de vooruitgang van voorspoed en vrede. Wij verwerpen ook het verkeerde beeld van de Hiphop cultuur die vaak verbonden is met geweld en agressie of een ten onrechte gemaakt stereotype verspreid door de media en de commerciŽle valse hiphop-iconen van de hipPop-cultuur.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.