Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow Lezingen en voorstellingen
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Lezingen en voorstellingen PDF Print E-mail
Om De Zaanse Pophistorie dichter bij de mensen onder de aandacht te brengen Geeft RH regelmatig lezingen met plaatjes, verhalen en geluidsfragmenten op locatie.

Zo heeft de 'Leo Blokhuis van de Zaanstreek' al drukbezochte avonden/ middagen gegeven in onder andere de Koekfabriek (2009), De Fabriek (2010), De historische vereniging Koog-Zaandijk (2012) en een 3-tal drukbezochte lezingen met optredende bands in De Groote Weiver in 2012 (1 - jaren vijftig/ zestig 'leuke muziekjes voor de mensen', 2- de jaren zeventig 'Van pop tot progrock en symfo' en 3 - 80's Wormerpunk, Saenpunkz en disco).

In de aanloop naar de presentatie van het uiteindelijke boekwerk hebben Frans Hoving (Gemeentearchief Zaanstad), Pieter Grandiek (Café De Fabriek), Katrien Lamers (Filmtheater De Fabriek), Ron Kiburg (Vereniging Zaans Erfgoed), Joy Rikkers (Zaans Museum) en Rob Hendriks de handen ineen geslagen. In de periode 2018-2019 werden er drie grootse evenementen georganiseerd met als thema:

1. 'De Sixties' - live band (The Streetrollers) met Zaanse covers. Film over de Zaanse Popmuziek in de 60's en meeting in het café van De Fabriek + gratis CD voor elke bezoeker

2. 'De Seventies' - Meeting. Film in De Fabriek en talkshow met vier bekende Zaanse 70's prominenten + gratis CD voor elke bezoeker

3. 'Saenpunkz en Wormerpunk' - twee avonden in De Groote Weiver: Expo DIY art. Talkshow met 4 prominenten. Film over punk in de Zaanstreek. Optreden Sox Pistels en Kapot! + gratis CD voor elke bezoeker.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.