Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Anderen, NV le
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Anderen, NV le PDF Print E-mail
Ookwel NV Boyz, Wormer punkband begin jaren tachtig. Foto's genomen tijdens een optreden in Het Drieluik in Zaandam in 1982
Interview met Marcel Meijer door Kees Smit (webmaster www.nederpunk.punt.nl)

Zanger Marcel Meijer: ,,Omstreeks 1978/1979. Zoals bij velen (?) was "Never mind the bollocks" mijn eerste kennismaking/eerste elpee met punk. Oom (G.W. Sok) speelde in The Ex, later volgde Svätsox, De Groeten, Zowiso. Ik ging veel naar concerten van o.a. deze bands.

Later, begin 1981, werd N.V. Le Anderen opgericht en dan ga je zelf optreden. Samen met nog 2 jongens hebben we een tijdje het fanzine "Klukkluk" uitgegeven. 1e (van bijzonder matige kwaliteit) werd tijdens Rock against Religion in Utrecht (eind 1980) aan de man/vrouw gebracht. Medio 1983 kraakten we een leegstaande (kinderopvang) gebouwtje met de bedoeling daar een oefen- annex concert ruimte van te maken. Dit lukte ook, maar een paar maanden na de opening is het gebouw in de fik gestoken (met daarin ca. Hfl. 6000.-- / � 2.500) aan apparatuur. Pand brandde volledig af, daders zijn nooit gevonden.

Ik heb van 1981 tot februari 1986 in N.V. Le Anderen gezongen met op de drums Tjakko Kleimeer, op bas Danny Weeland en op gitaar Rob Haitsma. Na het uiteenvallen van N.V. Le Anderen zijn Tjakko en Rob (had gitaar ingeruild voor de bas) verder gegaan onder de naam N.V. Boys. Aangevuld met Peter Verdam (ex de Groeten, Grrr, the Filth) op zang en met Ad Jongewaard (ex vele lokale punkbandjes) op gitaar.N.V. Boys heeft tot medio 1991 bestaan. Tjakko is verder gegaan met Danny Weeland (nu op gitaar) en Bart ?? (uit Groningen) op bas met Teenage Warning. Heeft het ook een aantal jaren volgehouden.

Het voorwerk was al gedaan door m'n oudere broer (drummer Svätsox) en later volgde m'n jongere broer (drummer De Groeten, Grrr). Maar wij waren qua uiterlijk & gedrag niet van die heftige punx. Dus al te heftige reacties bleven uit. (zoals misschien bekend waren de Wormerpunx qua uiterlijk niet zo heftig) Ik was destijds ook al vrijwilliger in een jongerencentrum, en ook dat ging prima.

Het "do it yourself" gebeuren sprak me aan, (ik zie ons nog onze 2e plaat in de hoezen steken), het zien van (heel) veel bandjes, het ontmoeten/leren kennen van mensen.Negatief: dat het uiteindelijk (te) commercieel werd. Bepaalde dingen (bv. haar verven in opvallende kleuren, studs riemen) werden overgenomen door de commercie. Er zullen best meer negatieve dingen geweest zijn, maar dat waren meer momentopnames.

Discografie

OORWORMER

Type
Jaar van uitgave
Label
Verzamelelpee
1982
Het Gat van Wormer Records 701 NL


Tracks - 'Religion' en 'Left and right'Here's the sound of the streets - Split LP RIOT en NV LE ANDEREN

Type
Jaar van uitgave
Label
LP
1982
Vogelspin BigBite007 NL

A Way to spend your life

Type
Jaar van uitgave
Label
LP
1983
NV BOY Records Big Pete 001 NL

The Third - Compilation

Type
Jaar van uitgave
Label
Verzamel LP
1984
UK

Track: ReasonsLife's a joke - Volume 2

Type
Jaar van uitgave
Label
Verzamel 2LP
1986
Weird System records WS-22 UK

Track: A kids gameChaos in Europe - Compilation

Type
Jaar van uitgave
Label
Verzamel CD
1988
France

Track: ?Na het uiteenvallen van N.V. Le Anderen zijn Tjakko en Rob (had gitaar ingeruild voor de bas) verder gegaan onder de naam N.V. Boys. Aangevuld met Peter Verdam (ex de Groeten, Grrr, the Filth) op zang en met Ad Jongewaard (ex vele lokale punkbandjes) op gitaar. N.V. Boys heeft tot medio 1991 bestaan.


Foto boven: NV Boys anno 1991.Discografie


Rebellion

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1988
My Eyes Records Eye 001 NL


A - Rebellion/ Kill your brain/ On my own
B - A kids game/ My eyes/ Talking crab


Split single VIRUS / NV BOYS

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1992
My Eyes Records Eye 003 NL


A - NV BOYS: Dope/ XX Bam Bam
B - VIRUS: South Africa/ Ritchie


 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.