Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Few, the - (rockcovers)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Few, the - (rockcovers) PDF Print E-mail
Zaanse rockcoverband

website The Few

website FB The Few


We spelen voornamelijk rockcovers uit de jaren ’80 en ’90. Ons repertoire bestaat uit nummers van the Golden Earring, the Rolling Stones, the Dire Straits, the Police, Jimi Hendrix, Bryan Adams, Herman Brood, Bløf, e.a.

Waarom wij uniek zijn? We zijn alle vier geboren in de jaren ’90 dus spelen we muziek van voor onze tijd. Wij doen dit al sinds 2009, met volle overtuiging.

We spelen graag op podia en in cafés die de Zaanstreek rijk is, en we zijn ook gewoon te boeken voor een gezellig avondje met goede muziek.

Bio

WORMER – Het begon allemaal met twee vrienden die medio 2004 samen op gitaarles gingen. Al snel vonden ze een enthousiaste drummer. Nadat er ook een bassist bij de jongens aansloot was The Few een feit.

Ze oefenden bij Siego thuis omdat het daar kon in verband met de buren. Ten minste, als de winkel waar hij boven woonde gesloten was. Ze oefenden midden in de huiskamer.

Optreden hadden ze nog nooit gedaan. Totdat een kennis van Damiano vroeg: ''Jij zit toch in een bandje? Ik geef een surprise party voor mijn vriend en we hebben een band nodig.''

Daar was hun eerste optreden. Twee maanden hadden ze de tijd om een repertoire op te bouwen voor het feest. Dat was hard bikkelen. 10 januari 2009 was het eerste optreden in Velsen, op de surprise party van Peter Lensen. Het was een succes en smaakte naar meer.

Voor het volgende optreden moest er een flyer gemaakt worden. De maker belde de jongens op en vroeg: ''’Hoe heten jullie eigenlijk?'' Ze hadden daarop geen antwoord. Tien minuten later belde Damiano hem op. Onderweg in de auto deed Siego een suggestie voor een naam voor de band die hij verzonnen had. Victor en Martin wisten er niets van. ''We vertellen het ze donderdag wel.'' zei Damiano. Maar toen de twee de flyer zagen met ‘The Few’ erop waren ze het erover eens dat dat de naam moest zijn voor de band.

Ze beschikken nu over een eigen oefenruimte. Met apparatuur dat ze bij elkaar gespaard hebben met het geld wat ze verdienden met optredens. Tot op de dag van vandaag treden ze nog steeds graag op, in dezelfde formatie zoals het ooit begonnen is. Vier vrienden met dezelfde passie: muziek.

 


 

© 2019 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.