Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2022 arrow Akkrum, Steven a.k.a. Jacqsteven, Blacq Jacq (regga, funk, afro)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Akkrum, Steven a.k.a. Jacqsteven, Blacq Jacq (regga, funk, afro) PDF Print E-mail

Website Jacqsteven & Tha Originals

Bio: Jacques Steven Akkrum a.k.a Blacq Jacq and Jacqsteven

Steven, geboren op 24-02-'65 in Paramaribo Suriname reisde op 11 jarige leeftijd af naar Westerkoog Zaanstad Nederland met zijn ouderlijk gezin. Op 13 jarige leeftijd in het jaar '78, begon Steven zijn muzikale avontuur op de gitaar van zijn moeder Silvia Akkrum, die hij na 1 jaar alweer inruilde voor de Bas gitaar.

Na 6 maanden stapte steven over op de drums waarmee hij nog tot heden als heel veel speel plezier me beleeft.

Naast het drummen/Percussie spelen is steven ook een Singer/songwriter/arrangeur/multi instrumentalist/producent/geluidstechnicus/video editor. Steven is geheel autodidact.

Gedurende de periode '80 tot '92 heeft Steven als drummer/percussionist/zanger met talloze Nederlandse bands/muziekanten en artiesten zoals,

P.I Man and Memrebuku (Afrobeat)
Patrick Sedoc Band (Jazz-fusion)
Sextet Onno de Jong (Jazz)
The Return (Reggae en Caribeanpop)
Ronald Abrahams (Blues)
Jimmy James and tha Blue Flames(Soul), 2 jaren als drummer en 3 jaren als zanger gefunctioneerd.

"Treintje en Tjeerd Oosterhuis"(Total Touch) waarmee Steven de finale van de Grote Prijs van Nederland wist te behalen en een persoonlijke prijs in de wacht wist te sleepen als percussionist in het jaar 1991.

In het jaar '92 vertrok Steven op uitnodiging van Harry Papadopoulos naar Athene Griekenland.

Eenmaal in Griekenland aangekomen kon Steven direkt aan de bak met de griekse Rockpop formatie "Pame" o.l.v Andreas Geiatrakos, waarmee steven voor het eerst kennis heeft gemaakt met het griekse muziek scene. Via "andreas" kwam steven in contact met meerdere artiesten en registreerde ook hits met Lambis Liviratos, Going Trough, Marina Skiadaresie en talloze anderen.

Ook heeft Steven in de Bouzouki scene gewerkt als Zanger/drummer/percussionist met artiesten als Kaiti Garbi, Adonis kokotas, Zigg Zagg, Adonis vardis, Kostas Tournas, Christos Dantis, Lia Vissi en nog vele anderen.

in de periode '93 tot '96 kon Steven als gecontracteerde drummer/percussionist te werk gaan Bij "RIAA Music Greece" van "Akkis Golfidis" waarvoor hij talloze CD albums inspeelde voor verschillende nationale griekse artiesten zoals, Eleni Dimou, Peggy Zina, Georges Misikos, Christos Servas en nog heel veel anderen.

Ook werkte Steven de laatste 3 jaar van zijn verblijf in Athene Griekenland als vaste studio/live drummer voor de legendarische Griekse zangeres "Eleni Dimou" waarmee hij heel veel nationale hits scoorde met zijn drum/percussie spel met liedjes als, Pseftra Zoi, Fegari stin taratsa, Mavra fegaria en nog ontelbare songs, In totaal registreerde steven 6 albums als drummer voor Eleni.

FB page met video Eleni Dimou

In het jaar '95 herorkestreerde Steven een Griekse traditionele lied getitelt Yianni mou(to madili sou) voor haar album "Ipeiros tis pentatonias", zie links:

videoclip 1

videoclip 2

Na de geboorte van Steven's dochter Mona, reisde steven in het jaar '96 weer af met zijn gezin terug naar Nederland. Na terugkomst heeft steve zich meer gericht op zijn eigen muziek en al gauw bracht in het jaar '98 zijn eerste single cd uit getitelt "Liefde is voor jouw en mij.

sindsdien heeft steven al ontelbare eigen Ned/Su werk gelanceerd op de Surinaamse Radio in Nederland en Suriname en was zelf ook als omroep man aktief bij SME Tv, Radio Fayalobi, Radio Famirie, Radio Tamara in Amsterdam en was tevens ook coordinator van vele live radio doorgifte bij Salto Adam.

In het jaar 2009 formeerde steven zijn band "tha Originals" en lanceerde in 2010 zijn beduut cd album "Finally" als Reggae zanger "Jacqsteven" die hij samen met Lea Abdulhak schreef. Daarnaast is steven ook Drummer van de Rockpop formatie Tough and Rough o.l.v. Lea Abdulhak.

T&R

Steven Heeft ook als drummer de legendarische Ghanese zanger Gwedu-Blay Ambolly begeleid in het jaar 2010 met zijn Ghanafunk Project tour in Nederland.

Ghanafunk Project

Op dit moment (2013) is Steven weer een nieuwe muziek projekt begonnen onder een nieuwe artiesten naam "Blacq Jacq" en brengt American Rock muziek ten gehore met zijn 3 mans formatie.

Blacq Jacq

Watch him cause he's still arround !!!

oud nieuws:

Steven Akkrum is muzikant, zanger, producent, geluidstechnicus en video editor. Samen met zijn band Jacqsteven & Tha Originals maakt hij pakkende muziek met een boodschap. Zo ook over het slavernijverleden.

In 2002 gaf het slavernijmonument Akkrum inspiratie om de onderstaande clip te maken, die inmiddels een grote hit is geworden op You Tube. Het viel hem op dat er nog geen enkel Nederlandstalig nummer was over het onderwerp.

"Ik merkte al gauw dat er nog steeds veel informatie verborgen blijft over ons slavernijverleden, " aldus Akkrum. "Bijvoorbeeld hoe erg onschuldige mensen werden gemarteld en voor een prikkie werden verkocht aan hun medemens. Met dit nummer wil ik een visie op dit verleden werpen. Het verhaal dat niet verteld is tot leven brengen."

Bekijk de clip 'Slavernijverleden / History of Slavery' van Steve Akkrum:

Video 'Slavernijverleden'

Steven Akkrum is een geboren Zaankanter ('roots @ Havezathe - Westerkoog - Koog aan de Zaan) en ruim 35 jaar musicus. Sinds 3 jaar is hij weer terug op het oude nest en onder andere actief met zijn huidige Zaanse rootsreggaeband Jacqsteven & Tha Originals.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.