Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Vrieze, Reniet The Pilgrims (rock)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Vrieze, Reniet The Pilgrims (rock) PDF Print E-mail

website Reniet Vrieze / The Pilgrims

website Reniet Vrieze Studio (RAW STUDIO ZAANDIJK)

website Reniet Vrieze Garage Café cultuurpodium (RAUW GARAGE)

website Reniet Vrieze STEMMENBURO

interview Reniet Vrieze 2018 Alkmaars Dagblad

























Biografie Reniet Vrieze

Reniet's story 1998 - 2019

Toen mijn vriendin in 1997 aankondigde dat zij zwanger was , had ik even geen zin meer om met the Pilgrims verder te gaan.

We hebben toen besloten om even niets te doen met de band , maar 1 jaar werd al snel 4 jaar , ondertussen had ik twee prachtige dochters en speelde met Martijn Bosman(Kane), Dimitri Veldkamp(Candy Dulfer) en Erwin van Lichten(Mathilde Santing) in kroegjes door Nederland.

Ook dit had ik na een halfjaar weer gezien en begon weer met schrijven en met mijn twee demo's ben ik in 1999 bij Roadrunner terecht gekomen, die vonden de muziek geweldig en ik tekende in 2000.

In 2001 bouwde ik mijn eigen studio en had ik weer contact met de jongens van de band om aan ons nieuwe vijfde album te gaan werken.

2002 is de bouw van de studio afgerond en samen met Persijn heb ik toen aan nieuwe songs gewerkt die in januari 2006 zouden uitkomen in de vorm van een album met daaraan vast een tour.

Helaas gebeurd dit niet meer om dat in december 2005 een van mijn beste vrienden en mede muzikant Persijn Joling een herseninfarct heeft gehad tot ontzetting van iedereen.

Ik wacht af.....

Verdere verloop: zie artikelen NHD door Ton de lange van september 2006 en oktober 2010.

Op 24 augustus 2013 verscheen de single 'Protection' van Reniet Vrieze via Itunes

Vanaf 2017 na een goede voorbereiding back on the road! En samen met een groot aantal Zaanse muzikanten en bands in het voorprogramma! In 2018 nieuw album: THE PILGRIMS PUNKSOULROCK’NROLL 2018


Discografie Reniet Vrieze

Albums/Singles

1987 : l.p. live in Rotown met Gino Cappuccino and the Sugerman - Rotown music

1990 : single Save them - Cnr
recorded at Wisseloord

1991 : album Once to everything - Sony music - 79 album top 100
recorded at the Power Plant Londen

1991 : single White men - Sony music - 12 top 40
1992 : single Naked man - Sony music
1992 : single Flamingo - Sony music
1992 : single Any trick - Sony music

1993 : album RED - Sony music - 68 album top 100
recorded at the Zeezicht studio Haarlem

1993 : single No time - Sony music
1994 : single H.K.Y.N. - Sony music
1994 : single Information - Sony music

1995 : single I wish - Van records
1995 : album Toon hermans in een nieuwe jas - Sony music - 65 album top 100
recorded at the Metropool orkest studio ( NOB )

1995 : single Engel Gabriel - Sony music
1995 : album Hurrah - Van records - 48 album top 100
recorded at the Friends studio Amsterdam

1995 : single Cant resist - Van records - 15 top 40
1995 : Anything - Van records
recorded at the Zeezicht studio Haarlem

1996 : single De oorlog meegemaakt - Bmg - 37 top 40
recorded at Arnold Murhen studio Volendam

1996 : single Come Undone - Bmg/Mushroom rec.
recorded at studio 150 Amsterdam

1997 : single Gek van liefde - Polydor
recorded studio Groenland Bussum

1997 : album Asylum - Van records - 69 album top 100
recorded at the Zeezicht studio Haarlem

1997 : single Free and loaded - Van records
1998 : Artiesten tegen geweld - Warner
1998 : single Orange street - Van records
2000 : single Omdat ik het wil - Roadrunner
recorded at Soundwise Amsterdam

2004 : single Euroasie - Telstar - 38 top 40
recorded at Soundwise Amsterdam


2018 : album THE PILGRIMS PUNKSOULROCK’NROLL 2018

Films/commercials
het 13e kippetje/ in Oranje/ coca cola USA/ behringer/ heineken/ klm/ liga/ sonnema/ chello/ wannadoo/ mercedez benz Germany/ unox/rabobank/ forbo/ nl kappers/ blauwe kruis


docent
RAW studio Zaandijk - 1999 - heden
Egenlantier Haarlem - 1997 - heden
de Kade Zaandam - 1996 - heden
popschool schagen - 1998 - heden
de Koog Langedijk - 1997 - heden
Buk buk Heiloo - 2001 - heden
conservatorium Amsterdam - 2003/2004/2005

 


 

© 2019 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.